Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Agonija lėktuve: įgulai pamiršus sureguliuoti slėgį keleiviams iš nosies pasipylė kraujas

Dešimtims Indijos avialinijų „Jet Airways“ lėktuvo keleivių per vieną skrydį ketvirtadienį teko iškęsti nemenką diskomfortą, po to, kai įgula pamiršo sureguliuoti slėgį orlaivyje.
Nuleistos deguonies kaukės „Jet Airways“ lėktuve
Nuleistos deguonies kaukės „Jet Airways“ lėktuve / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lėktuvo keleiviai skundėsi galvos ir ausų skausmais, ne vienam jų iš nosies pasipylė kraujas – visa ši agonija truko 45 minutes, kol galiausiai lėktuvas nusileido avariniu būdu, praneša „The Guardian“.

Indijos avialinijų „Jet Airways“ lėktuvas ketvirtadienį ryte iš Mumbajaus pakilo skrydžiui į Džaipurą, tačiau po kiek laiko apie 30-čiai keleivių pradėjus skųstis galvos ir ausų skausmais, taip pat kraujuojančia nosimi, lėktuvas nusileido avariniu būdu.

Paaiškėjo, kad įgula tiesiog pamiršo paspausti jungiklį, kuris po pakilimo sureguliuoja lėktuvo kabinos slėgį.

Avialinijos vėliau patvirtino apie įvykusį incidentą ir patikino, kad visi 166 lėktuve skridę keleiviai šiuo metu jaučiasi gerai.

„Keletui keleivių prireikė medikų apžiūros dėl kraujuojančios nosies ir ausų skausmų, tačiau didesnės grėsmės jų sveikatai nekilo. Lėktuvo įgula nušalinta nuo vėlesnių skrydžių, kol vykdysime tyrimą“, - spaudai išplatintame komentare rašė „Jet Airways“ atstovas.

Socialiniuose tinkluose lėktuvo keleiviai dalijosi nuotraukomis ir vaizdo įrašais, kuriuose matyti nuleistos deguonies kaukės, bei skundėsi, kad iš įgulos negavo jokios informacijos dėl to, kas vyksta lėktuve ir ką jiems daryti.

Vienas iš lėktuvo keleivių socialiniame tinkle „Twitter“ rašė, kad slėgis stipriai nukrito lėktuvui vos pakilus, netrukus buvo nuleistos ir deguonies kaukės, bet keleiviams net nebuvo pasakyta, kad jas reikia užsidėti.

Penki keleiviai po avarinio nusileidimo buvo pristatyti į Mumbajaus ligoninę.

„Šiems keleiviams dėl staigiai pasikeitusio slėgio lėktuve nustatyta ausų barotrauma, šiuo metu jų būklė yra stabili, tačiau artimiausią savaitę jiems nepatariama skristi lėktuvu“, – sakė ligoninės atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius