-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Air Lituanica“ dešimtadaliu sumažino bilietų kainas daliai skrydžių

Atpigus degalams Vilniaus savivaldybės valdoma skrydžių bendrovė „Air Lituanica“ šiai žiemai ir pavasariui apie 10 proc. sumažino bilietų kainas skrydžiams kai kuriomis kryptimis.
Bilietas
Bilietas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Skrydžių bilietai parduodami iš anksto, prieš 1–2 mėnesius. Todėl jie gali atpigti tik tada, kai įsitikinama, jog sumažėjusios degalų kainos išsilaikys ilgiau. Šiuo metu tokios tendencijos rinkoje jaučiamos, todėl „Air Lituanica“ bilietų kainos skrydžiams šiai žiemai ir pavasariui jau šiek tiek mažėja. Kai kuriomis kryptimis bilietai atpigo ir apie 10 proc.“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo „Air Lituanica“ atstovė Sandra Meškauskaitė.

Pasak jos, tarptautiniams skrydžiams naudojami aviaciniai degalai nėra apmokestinami akcizo bei pridėtinės vertės mokesčiais, todėl jų kaina labiau priklauso nuo naftos kainos pokyčių, tačiau net ir pingant naftai jų kaina dėl dolerio kurso svyravimo taip spėriai nesitraukia.

„Nuo rugpjūčio iki dabar aviacinių degalų kaina nukrito apie 23 proc., tačiau už juos atsiskaitoma išskirtinai JAV doleriais, o per tą laiką doleris euro atžvilgiu pabrango apie 10 proc. Tokie pokyčiai nesumažino degalų kainos tiek, kiek ji galėtų mažėti dėl atpigusios naftos“, – dienraščiui sakė bendrovės darbuotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius