-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alpinistas Saulius Damulevičius ketina įkopti į 5-ą aukščiausią planetos viršūnę – Makalu (8463 m)

Praėjusiais metais įveikęs vieną pavojingiausių pasaulyje viršukalnių Manaslu, alpinistas Saulius Damulevičius neseniai pradėjo naują ekspediciją. Himalajuose, Nepale, jis ketina įkopti į 5-ą aukščiausią planetos viršūnę – Makalu (8463 m).
Sauliaus Damulevičiaus kelionė į vieną pavojingiausių viršukalnių – Manaslu
Pernai S.Damulevičius įkopė į vieną pavojingiausių viršukalnių – Manaslu / Sauliaus Damulevičiaus nuotr.

„Štai ir vėl esu pakeliui į Nepalą, per žingsnį nuo didžiausio savo nuotykio. Šįkart su kolegomis iš Rusijos kopsiu į 5-ą pagal aukštį planetos viršūnę – Makalu (8463 m).

Ši įspūdinga, piramidės formos viršūnė stūkso vos 20 km nuo Everesto ir kitų Himalajų galiūnų, tiek kartų matytų knygose. Klasikinis maršrutas į viršūnę nėra objektyviai pavojingas, bet su keletu gana techniškų atkarpų, viena iš kurių yra pačiame viršuje. Jau dabar jaučiu, kad kopiant be deguonies, tai bus labai rimtas išbandymas… Bet nenoriu užbėgti įvykiams už akių – visa tai tikiuosi pamatyti savo akimis per ateinančias keletą savaičių, o specialaus Garmin Inreach satelitinio komunikatoriaus dėka savo įspūdžius perduoti tiesiogiai jums dar būnant ten. Tiesa, tas „ten“ šįkart bus labai aukštai, nes bazinė stovykla – žemiausias kopimo taškas – bus įkurta apie 5700 m aukštyje“, – balandžio 10 d. savo feisbuko paskyroje rašė S.Damulevičius.

Makalu viršukalnė stūkso vos 20 km nuo aukščiausios planetos viršūnės – Everesto (8848m). Tai bus pirmasis Baltijos šalių alpinistų bandymas įkopti į šį įspūdingą kalną. Naujausiais duomenimis, į viršūnę yra įkopęs tik 361 alpinistas (palyginimui – į Everestą jau yra įkopę daugiau nei 6000 žmonių).

Šios ekspedicijos metu nebus naudojamasi papildomu deguonimi ir aukštumų porterių paslaugomis. Taigi tai – ir pirmasis Baltijos šalių alpinistų bandymas be papildomo deguonies pasiekti tokį aukštį.

„Ne mažiau kaip 4 savaites gyvensime virš 5500 m aukščio ribos. Planuojame, kad žygio stovyklos vyks balandžio 13-19 d. O pats kopimas į viršūnę – balandžio 20 d. – gegužės 31 d.“, – ekspedicijos pristatyme rašė alpinistas.

Prieš keletą dienų sėkmingai pasiekęs Nepalą alpinistas kol kas liko jo sostinėje Katmandu – skrydis į Tumlingtaro oro uostą atidėtas.

Sekti ekspedicijos naujienas S.Damulevičius kviečia facebook.com/horizontas. Be to, kopiant planuoja naudoti „tracking“ funkciją, kuri realiu laiku rodys mano buvimo vietą maršrute: https://share.garmin.com/SauliusDamulevicius.

VIDEO: Į Manaslu įkopęs S.Damulevičius: „Kalnas kartais tave pasirenka pats“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius