-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglija keičia atvykimo taisykles: reikės ir COVID-19 testo, ir saviizoliacijos

Nuo kitos savaitės visiems keliautojams, atvykstantiems į Angliją ir Škotiją iš užsienio, reikės pateikti neigiamus koronaviruso testo rezultatus – priešingu atveju atvykėliai nebus įleidžiami ir jiems nedelsiant bus skirta 500 svarų sterlingų bauda. Minėtas reikalavimas galios ir iš užsienio grįžtantiems Jungtinės Karalystės piliečiams.
Kelionės
Kelionės / Zumapress/Scanpix nuotr.

Taip pat JK Vyriausybė derasi su vietinėmis administracijomis dėl šio reikalavimo įgyvendinimo Velse ir Šiaurės Airijoje.

Koronaviruso testas turės būti atliekamas likus ne daugiau kaip 72 valandoms iki kelionės pradžios. Keleiviai, neturintys su savimi neigiamų koronaviruso testo rezultatų, gali būti neįleidžiami į lėktuvus, traukinius, keltus ir autobusus dar išvykimo šalyje.

Tiesa, nepriklausomai nuo testo rezultatų, visi atvykėliai iš šalių, nesančių „kelionių koridorių“ sąraše, vis tiek privalės izoliuotis dešimčiai dienų.

Izoliacijos laikotarpis gali būti sutrumpintas iki 5 dienų, jei susimokama už dar vieną testą 5-ąją dieną nuo kelionės į Angliją pradžios arba vėliau.

Be jau minėto reikalavimo dėl neigiamų koronaviruso testo rezultatų, vykstantys į JK turi užpildyti „Passenger Locator Form“ anketą bei laikytis šalyje galiojančio karantino taisyklių.

Neigiamų koronaviruso testo rezultatų vykstant iš užsienio į Angliją ir Škotiją nereikės prekių vežėjams, vaikams iki 11 metų, įguloms, keleiviams iš JK ir Airijos bendrosios kelionių erdvės bei keleiviams, atvykstantiems iš šalių, kur nėra galimybių atlikti koronaviruso testą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius