Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogų į Latviją ar Estiją – dar gal net šį pavasarį, S.Skvernelis tariasi ir su Lenkija

Pradėjus laisvinti karantiną ir paskelbus apie atnaujinamus skrydžius, premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį spaudos konferencijoje pasisakė ir apie galimybę artimiausiu metu su automobiliu vykti į kaimynines šalis – visų pirma, Latviją ir Estiją. Dėl išlygų kalbamasi ir su Lenkija.
Liepojos pajūris
Liepojos pajūris / Liepojos turizmo informacijos centro nuotr.

Trečiadienį paskelbta, kad lietuviams leidžiama išvykti iš šalies, o nuo gegužės 10 d. leista atnaujinti skrydžius, visų pirma – į Vokietijos miestą Frankfurtą. Tiesa, šioms kelionėms bus nemažai taisyklių – Vokietija turistų neįsileidžia, atvykėliams privalomas 14 d. karantinas.

S.Skvernelis pabrėžė, reikia gerai apgalvoti savo kelionę. „Išvykstantys tikrai turi pasverti priežastis, dėl ko važiuoja. Tai turi būti svarios priežastys. Aš nemanau, kad turistauti šiuo metu kur kitur nei Lietuvoje būtų prasminga ir saugu. Kiekvienas esame savarankiškas ir prieš išvykdami turėkime omenyje, kur važiuojame, kur vykstame, ar galėsime ten patekti ir po to kaip reikės sugrįžti“, – ragino premjeras.

Sprendimai dėl Latvijos ir Estijos - kitą savaitę

Kiek laisvesnių sąlygų galima tikėtis susitarus dėl keliavimo trijose Baltijos šalyse. Ministro pirmininko teigimu, betarpiškai kalbamasi su Latvijos ir Estijos kolegomis, kad būtų sudarytos galimybės atostogas leisti ir ten. Latvija, beje, sienų nėra užsidariusi.

„Užsienio reikalų ministrai pakoordinuos mūsų veiksmus, kada mes galėtume atsiversti bent Baltijos valstybių regione. Tiek kalbant apie darbo rinką, tiek kalbant apie vežėjus, tiek kalbant apie paprasčiausiai piliečių išvykimą jų rūpimais klausimais“, – teigė S.Skvernelis.

Trečiadienį dėl to, pasak S.Skvernelio, diskusiją turi užsienio reikalų ministrai, o gegužės 6 d. per Baltijos ministrų tarybos nuotolinį posėdį sprendimai bus priimti.

„Planuojame, kad trijų Baltijos valstybių regionas priimsime bendrą sprendimą dėl atsivėrimo ir skatinsime kitas priemones Baltijos valstybių piliečiams, kad būtų amortizuojama tie netekimai, kuriuos patiria visos valstybės dėl koronaviruso – tai būtų nuo ekonomikos iki turizmo skatinimo ir apsikeitimo įvairiomis turizmo programomis, kad galėtume ir vieni pas kitus praleisti vasaros ar pavasario atostogas“, – teigė premjeras.

Šiuo metu nors Lietuvoje ir atlaisvinami karantino reikalavimai, grįžusiems į Lietuvą yra privalu izoliuotis 14-ai dienų. Ar grįžus iš Latvijos ir Estijos tą reikėtų daryti, S.Skvernelis per spaudos konferenciją nekalbėjo.

Kalbamasi ir su Lenkija

Kad Lenkija taip greitai atsivertų Lietuvai – kol kas tikimybė maža,Varšuva įvedusi griežtus apribojimus dėl patekimo į šalį. Lenkai kol kas sienas planuoja laikyti uždarytas iki birželio 12 d.

Su Lenkijos ministru pirmininku S.Skvernelis planuoja kalbėtis pirmadienį. „Tuomet išgirsime konkrečius atsakymus iš pirmų lūpų dėl jų sienos apsaugos. Kalbėsimės, galbūt bus galima taikyti atskirus režimus tarp kaimyninių valstybių – tarp Lietuvos ir Lenkijos – pagal atskirą susitarimą“, – sakė premjeras.

Vyriausybė trečiadienį panaikino draudimą išvykti iš šalies – tą padaryti bus galima nuo pirmadienio. S.Skvernelis sako, kad Lietuvą paliekantys tautiečiai turi suprasti, jog nors žmonės išvykti galės be apribojimų, grįžus, kaip ir iki šiol, bus taikomas ypatingas režimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius