-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audrą Baltijos jūroje išgyvenęs lietuvis: buvo labai baisu, kad bangos neapverstų kelto

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Baltijos jūroje siautusi audra apgadino estų keltą „Isabelle“, plaukusį iš Rygos į Stokholmą. Nuo smarkaus siūbavimo laive virto stalai, kėdės, ant žemės krito keleivių daiktai, pakabinamos lubos ir gėrimų aparatai. Apie tai 15min pasakojo lietuvis Mindaugas, plaukęs keltu „Isabelle“.
Audros apgadintas keltas
Audros apgadintas keltas

Iš Latvijos sostinės Rygos estų bendrovės „Tallink Grupp“ keltas išplaukė trečiadienio pavakarę, 17.30 val. Baltijos jūra buvo rami, bet apie galimą pavojų pranešė laivo personalas.

„Viskas vyko tvarkingai, bet mums pranešė, kad naktį bus didžiulis vėjas ir įgula uždarys išėjimus į kelto denius. Kiek mačiau, jų niekas neuždarė“, – 15min pasakojo lietuvis.

Išplaukus į atvirą jūrą vėjas pradėjo stiprėti, bet kelto keleiviai dar nejuto smarkaus siūbavimo.

„Apie vienuoliktą vakaro su žmona nuėjome į kajutę. Ten stovi tokios dviejų aukštų lovos, aš atsiguliau viršuje, – kalbėjo Mindaugas. – Maždaug apie pirmą nakties prabudau nuo smarkaus purtymo, lingavimo, bijojau iškristi iš lovos.“

Už iliuminatorių staugė smarkus vėjas, didelės bangos vis stipriau mėtė keltą.

Audros apgadintas keltas
Audros apgadintas keltas

„Maždaug pusę keturių nakties buvo toks stiprus lingavimas, kad visi mūsų daiktai pradėjo kristi nuo staliuko ant žemės. Buvo labai baisu, todėl aš čiužinį persikėliau ant grindų, kad neiškrisčiau“, – pasakojo lietuvis.

Tuo metu jis išgirdo dundesį gretimoje kajutėje, tarsi ant žemės nukristų žmogus. „Nežinau, ar tai susiję, bet ryte mačiau, kad vieną žmogų išvedė su sutvarstyta ranka“, – sakė Mindaugas.

Praėjus valandai, apie 4.30 val., lietuvis negalėjo užmigti, todėl išėjo pasivaikščioti po siūbuojantį laivą.

„Buvo net sunkoka eiti, labai mėtė. Atrodė, kad su mažu laiveliu plauktum per dideles bangas. Man net baisu buvo, kaip toks didelis keltas gali taip siūbuoti, – kalbėjo Mindaugas. – Buvau išėjęs ir į lauką. Didžiulis vėjas ir bangos didžiulės. Neišmatavau kokio dydžio, bet tikrai didelės.“

Vaikščiodamas po kelto koridorius lietuvis matė išvirtusias pakabinamas lubas, pro skyles kyšojo laidai, aplink mėtėsi detalės, ant žemės voliojosi gėrimų aparatai.

Audros apgadintas keltas
Audros apgadintas keltas

„Parduotuvės buvo uždarytos, bet matėsi, kad ant žemės mėtosi labai daug visokių daiktų. Ten irgi lubos iškritusios, kabeliai kabėjo, – sakė lietuvis. – Viršuje yra kavinė. Užėjau, tai visos kėdės, stalai mėtėsi ant žemės, šiukšlių dėžės išvartytos. Mačiau, kad personalas suguldė ant grindų gėrimų aparatus ir pririšo diržais, matyt, norėjo apsaugoti.“

Lietuvis pasakojo, kad kelto personalas elgėsi ramiai ir profesionaliai. Keleiviai taip pat nepanikavo, nors iš koridorių buvo galima matyti, kad dalis žmonių miega ant žemės.

Audra pradėjo rimti ketvirtadienio rytą, apie 6 val., kai keltas iš atviros jūros įplaukė į įlanką prie Stokholmo.

„Vėliau kelte sutikau savo kolegą. Jis kalbėjosi su personalų ir jie sakė, kad dar niekada nematė tokio didžiulio lingavimo“, – kalbėjo lietuvis.

Paklaustas, apie ką galvojo tąnakt, Mindaugas sakė: „Jausmas tikrai labai nemalonus. Pagalvojau, kad nepavyktų išsigelbėti, jeigu apsiverstų keltas.“

Tą pačią naktį audra Baltijos jūroje apgadino ir kitą Estijos laivininkystės bendrovės „Tallink Grupp“ keltą „ Romantika“, plaukusį priešinga kryptimi – iš Stokholmo į Rygą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Audra apgadino keltą „Romantika“, kuriuo iš Stokholmo į Rygą plaukė daug lietuvių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius