Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2013 sausio 3d. 21:00

Baimės akys didelės: kurių pasaulio patiekalų turistai neužsisako

Baimę turistams keliantys patiekalų pavadinimai – italų kumpis Prosciutto
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr. / Baimę turistams keliantys patiekalų pavadinimai – italų kumpis Prosciutto
Graikinis jogurto padažas su agurkais ir česnaku – Tzatziki arba kitose šalyse vadinamas tcatciki ar caciki – atsidūrė sunkiausiųjų ištarti patiekalų sąrašo viršūnėje. Pasirodo, bijodami neištarti šio patiekalo pavadinimo turistai tiesiog jo neužsisako. Tai parodė neįprasto britų apklausų bendrovės „Glorious Foods“ vykdyto tyrimo rezultatai. Kas penktas apklausoje dalyvavęs žmogus pareiškė, jog dažnai neužsisako patiekalų restoranuose ar kelionėse, jei jų pavadinimų ištarti jis negali.

Po graikiško padažo „baisiųjų“ patiekalų sąrašą tęsia ispanų ir Lotynų Amerikos šalių pyragėliai kesadiljas (isp. Quesadillas), italų kumpis prošiuto (it. Prosciutto) ir populiarioji košė kinoa arba kinua (it. Quinoa), skelbia portalas Digitalspy.co.uk.

Daugiausiai „neištariamų patiekalų“ sąraše atsidūrė prancūziškų patiekalų: turistus gąsdina amuse-bouche, salotos su ančiuviais nicoise, midijos moules mariniere, bulvių plokštainis dauphinois, pyragas tarte tatin, užkandžiai hors d‘oeuvre, prieskoniai star anise ir sraigės escargot.

Sunkumų turistams sukelia ir italų virtuvės patiekalai: į sąrašą pateko grietinėlės sūris mascarpone, duona ciabatta, makaronai penne arrabiata, plonai supjaustyta žalia mėsa carpaccio ir virtinukai gnocchi.

Fotolia nuotr./Maskarponės sūris
Fotolia nuotr./Maskarponės sūris

Po itališkų patiekalų į sąrašą įrašytas ir dar vienas graikų patiekalas – užkandėlė iš rūkytų menkių ikrų taramasalata bei meksikiečių avokadų tyrė guacamole ir pyragėliai enchilados, kiprietiškas sūris haloumi, šveicariškas sūris gruyere ir artimųjų rytų kamuoliukas iš nuto falafel. Be kita ko, žmonės dažnai neteisingai keliaudami taria ispanų dešros chorizo ir kinų aštraus padažo hoisin pavadinimus.

Fotolia nuotr./Laaiaų karpačio
Fotolia nuotr./Lašišų karpačio

„Apmaudu, kai žmonės atsisako savo mėgstamų patiekalų vien todėl, jog bijo ištarti jų pavadinimus netaisyklingai. Pardavėjai ir padavėjai jau seniai priprato prie patiekalų pavadinimuose pasitaikančių klaidų“, – pristatydami savo tyrimų rezultatus kalbėjo apklausų bendrovės atstovai.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:37:23

Video

37:44
01:01
18:31

15min metų knygų rinkimai

Ar žinai?

Esports namai

URBAN˙/

Sveikata

Tik prenumeratoriams
Parašykite atsiliepimą apie PasaulisKišenėje