-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be skrupulų: nuo potvynių nukentėję regionai dar turi gintis ir nuo „nelaimių turistų“

Vokietijos ir Belgijos policijos prabilo apie naujas problemas, kurias kelia jau ne gamtos stichija, o jos padarinių pamatyti atvykstantys žmonės. Taip vadinami „nelaimių turistai“ keliauja į nuo potvynio nukentėjusias vietoves, kad galėtų pasidaryti nuotraukų. Nyderlandų gelbėtojai net nuo jų nukentėjo ir tiesiogiai – atvykėliai pavogė jų dviračius.
Katastrofiški potvyniai Vakarų Europoje
Katastrofiški potvyniai Vakarų Europoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per katastrofiškus potvynius Vokietijoje ir Belgijoje jau žuvo daugiau nei 180 žmonių. Dar šimtai yra laikomi dingusiais be žinios, tačiau jų paieškoms trukdo ir žioplinėjantys atvykėliai.

Oiskircheno miesto Vakarų Vokietijoje policininkai perspėjo, kad žmonės nekeltų į dangų dronų virš nuo potvynio nukentėjusių vietovių, nes taip jie trukdo pareigūnų dronams, su kuriais ieškoma dingusiųjų.

Tuo tarpu Olne miesto meras apie atvykėlius atsiliepė dar griežčiau. Nedidelis miestas kone visas paniro po vandeniu, kai išsiliejo dvi upės – Masas ir Vestre. Jis pyko ant lankytojų, kurie užkemša gatves automobiliais, ir tuomet negali pravažiuoti medikai ar ugniagesiai.

„Mums reikia solidarumo, o ne vojarizmo“, – pareiškė Cedricas Halinas.

Nyderlanduose, kurie irgi nukentėjo nuo potvynių, tačiau kol kas išvengė aukų, vietos savanoriai skundžiasi, kad atvykėliai net vagia jų dviračius. Savanoriai jais atvažiavo padėti kuopti potvynių padarinių, padėti parduotuvių savininkams. Vos dviračiai buvo palikti be priežiūros, jie dingo.

Rurmondo miesto valdžia net iškart perspėjo norinčius atvykti paspoksoti į potvynių padarinius – tokiems skirs baudas. „Leiskit pagalbos tarnyboms dirbti savo darbą“, – rašoma pranešime.

Prieš kelias dienas Limburgo vietos žiniasklaida taip pat pranešė, kad valdžia paprašė policijos užblokuoti kelius į Valkenburgo miestą. „Sulaukėme informacijos iš viešbučių, kad į juos skambina žmonės, norintys užsisakyti kambarį tam, kad pasigėrėtų potvyniu, – sakė meras Daanas Prevoo. – Tai sunkiai protu suvokiama.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius