-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos valdžia padavė į teismą „Ryanair“ dėl atšauktų skrydžių

Belgijos vicepremjeras ir vartotojų teisių apsaugos ministras Krisas Peetersas trečiadienį kreipėsi į komercinių klausimų teismą dėl Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“, atšaukusios tūkstančius skrydžių, nesąžiningos verslo praktikos.
Kauno oro uoste
„Ryanair“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Belgija Ryanair

„Jeigu teismas sutiks su mūsų ieškiniu, „Ryanair“ mokės baudą už kiekvieną naują konstatuojamo pažeidimo dieną, – televizijos kanalui RTBF sakė vicepremjeras. – Tokio didelio masto skrydžių atšaukimas, kaip padarė „Ryanair“, yra nepriimtinas. Mano tarnybos išsiaiškino, ar „Ryanair“ laikosi visų savo įsipareigojimų. Jie konstatavo trūkumą profesionalizmo, kurio privalo turėti bet kurį kompanija, verta tokio vardo.“

„Be to, kompanija bendrauja su savo klientais, kalbančiais prancūzų ir olandų kalbomis, tik anglų kalba. Todėl klientai negauna adekvačios informacijos apie savo teises, kai atšaukiami skrydžiai“, – sakė K. Peetersas.

Atsižvelgdamas į tai jis pateikė ieškinį „Ryanair“, kas leis bauduoti kompaniją, jeigu tokia praktika bus tęsiama. „Visgi tikiuosi, kad to nereikės imtis, ir kad „Ryanair“ visiškai laikysis dabartinių taisyklių“, – sakė Belgijos vicepremjeras.

Kaip žinoma, „Ryanair“ praėjusią savaitę pranešė, kad nuo lapkričio iki kovo atšauks 18 tūkst. skrydžių. Rugsėjį ir spalį kompanija ketina atšaukti 2100 skrydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius