-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brangs bilietai į Veneciją: atsiras mokestis vien tik už įėjimą į miestą

Turistams, norintiems pamatyti garsiąją Veneciją, gali tekti susimokėti net iki 10 eurų, kad patektų į šį išskirtinį miestą.
Turistų numylėta Venecija
Venecija / 123rf.com

Venecijos valdžiai suteikta teisė įvesti naują mokestį, kuris pakeis dabartinį „pagalvės“. Pastarąjį moka tik tie keliautojai, kurie leidžia naktį miesto viešbutyje ar išnuomotame bute.

Naująjį mokestį turės mokėti visi miesto turistai – net jeigu ir atvyksta į Veneciją tik kelioms valandoms. Planuojama, kad mokestis bus 2–5 eurai, bet sezono piko metu gali siekti ir 10.

Italijos laikraštis „La Repubblica“ rašo, kad pagal naująją sistemą miestas gali surinkti apie 50 mln. eurų per metus. Dabar „pagalvės“ mokestis atneša maždaug 30 mln. eurų kasmet.

2017 m. 10 mln. turistų mokėjo mokestį. Įvedus naująjį, susimokėti turėtų apie 27 mln. keliautojų.

Venecija – vienas populiariausių turistų lankomų miestų pasaulyje, ir vietiniai skundžiasi tirštomis keliautojų miniomis, kurios užtvindo siauras gatveles. Planuojama, kad surenkami pinigai būtų skirti miesto tvarkymui ir valymui.

Turistai mokestį susimokėtų per padidintus skrydžių, kruizų, sausumos transporto bilietų kainas, o tuomet šie pinigai būtų perduoti Venecijos miestui.

Venecijos valdžia jau ne vienerius metus suka galvą, kaip suvaldyti turistų srautus ir svarbiausia – priversti turistus elgtis padoriai. Planuose – uždrausti sėdėti gatvėse ant žemės (baudos būtų 50–500 eurų), turėti atidarytų alkoholinių gėrimų butelių gatvėje ir pan.

Beje, jeigu norite pamatyti žavius kanalus Italijoje, nebūtina vykti tik į Veneciją. Apsvarstykite alternatyvas, pavyzdžiui – žaviąją Kjodžą. Skaitykite daugiau: Atradimas Italijoje: alternatyva nuo žmonių dūstančiai Venecijai – Kjodža

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius