-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Brangsta žiemos poilsis Bulgarijoje

Bulgarija, kaip ir kitos kalnus turinčios šalys, ruošiasi žiemos sezono atidarymui. Šalies žiniasklaida skelbia, jog jau dabar aišku, kad poilsio kainos vidutiniškai per metus šoktelėjo 15%. Tiek šalyje jau pabrango apgyvendinimas ir turistų aptarnavimo paslaugos.
Bulgarijos kurorte Borovets
Bulgarijos kurorte Borovets / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Žiema Laisvadienis

Slidinėjimo pasų kainos kol kas aptarinėjamos. Tikimasi, kad bent jos šiemet liks pernykščiame lygyje. Praėjusios vasaros sezonas viešbučių kalnuose savininkams buvo itin sėkmingas, todėl jie nutarė kainas padidinti ir žiemos sezonui. Pavyzdžiui, Borovetse turistų skaičius vidutiniškai per metus padidėjo 10%, o savaitgaliais beveik visi viešbučiai buvo 90% užpildyti.

Šių metų naujiena Bulgarijos turizmo sektoriui tapo žymiai išaugęs keliautojų skaičius iš Italijos ir Turkijos. Tačiau poilsio žiemos sezonu Bulgarijos kalnuose brangimas susijęs ne tik su išaugusiu šios šalies populiarumu, pastaruoju metu Bulgarijoje pastebimai šoktelėjo kuro bei elektros kainos.

Taigi dabar, pigesnių viešbučių savininkai perskaičiuoja savo kainynus, mat tie buvo itin lojalūs turistams. O štai 4-5 žvaigždučių viešbučių kainos kinta nedaug.

Pusę Bulgarijos teritorijos užima kalnų masyvai, be to, dažnai jų aukštis siekia 1600 m. Kalnų slidinėjimo bazės Bulgarijoje turi įsirengusios naujas technologijas ir infrastruktūrą, todėl jų trasos yra itin paklausios tarp Europos kalnų slidinėjimo mėgėjų. Skelbiama, jog vietų rezervacija kalėdiniam laikotarpiui jau prasidėjusi. Čia dvi naktys viešbutyje su pusryčiais ir prabangia vakariene žmogui kainuos apie 100 EUR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius