-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Britų turistai įsiutino Ispaniją: sumokėjo, kad benamis išsitatuiruotų veidą

Grupės britų poelgis Ispanijoje sukėlė audrą šioje šalyje – skelbiama, kad bernvakarį švenčiantys vyrai benamiui sumokėjo apie 100 eurų, kad šis ant kaktos išsitatuiruotų jaunikio vardą.
Benidormas
Benidormas / 123rf.com nuotr.

Britai šventė Benidorme, Ispanijoje, kai pamatė gatvėje gyvenantį Lenkijos pilietį Tomeką. Jiems kilo mintis benamiui sumokėti, kad šis ant kaktos sutiktų pasidaryti tatuiruotę „Jamie Blake, North Shields, NE28“.

Tomekas su tuo sutiko, tačiau, kaip rašo „Daily Star“, neiškentė visos tatuiruotės – skausmas buvo pernelyg didelis.

Tatuiruočių salonas savo „Facebook“ puslapyje pasidalijo nuotraukomis, kurių vienoje – Tomekas, gulintis po lempa ir rodantis taikos ženklą.

Nuotr. iš „Facebook“/Tomekas tatuiruočių salone
Nuotr. iš „Facebook“/Tomekas tatuiruočių salone

Tokius britų veiksmus iškart sukritikavo begalės žmonių. Skelbiama, kad kai kurie vietos verslai net pasisiūlė sumokėti už tatuiruotės pašalinimą.

Benidormo Britų verslo asociacijos prezidentė Karen Malin Cowles, kuri susirado Tomeką, pasmerkė britų turistų veiksmus. „Tai, ką jie padarė šiam vyrui, yra visiškai nežmoniška ir prilygsta išnaudojimui. Man šlykštu, kad grupė suaugusių vyrų pasinaudotų asmeniu, esančiu tokioje pažeidžiamoje pozicijoje. Jie vyrą paliko su gėdos žyme visam gyvenimui“, – sakė ji.

Asociacijos prezidentė pasakojo, kad Tomekas jai prisipažino sergantis gelta, esantis alkoholikas, jį kankino traukuliai. Vyras pasakojo, kad iki Benidormo ėjo pėsčias 2,7 tūkst. kilometrų po to, kai išsiskyrė su mergina. Po ilgos kelionės jam atsirado bėdų su nugara, tai paveikė jo eiseną.

Tomekas sakė, kad išleido didžiąją dalį britų gautų pinigų, tačiau paskui buvo užpultas, ir likę 17 eurų iš jo atimti.

Karen Malin Cowles sakė, kad reikia ne tik pasmerkti šių turistų veiksmus, bet ir pradėti garsiai kalbėti apie platesnę problemą – britų turistų elgesį atostogų metu.

Benidormo valdžia jau ne vienerius metus mėgina miesto įvaizdį pakeisti iš „vakarėlių miesto“ į aukštos klasės kurortą. Balandžio mėnesį pradėti rengti planai, kaip sutramdyti miestą užplūstančius įžūliai ir vulgariai besielgiančius turistus.

Šėlstantys turistai įkyrėję ir Maljorkai – šis Ispanijos kurortas paskelbė dalinsiantis tūkstantines baudas už nepadorų elgesį viešoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius