-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 01 08 /12:05

Chaosas svarbiausiame Niujorko oro uoste: paskendę lagaminai ir virtinė kitų problemų

Pagrindiniame Niujorko Johno F.Kennedy tarptautiniame oro uoste sekmadienį, jau trečią dieną iš eilės, dėl JAV užklupusių žiemiškų orų tvyrojo chaosas: keleiviai piktinosi vėluojančiais skrydžiais, o vienas iš oro uosto terminalų buvo užlietas.
JFK oro uoste
JFK oro uoste / Nuotr. iš „Twitter“

4-ajame oro uosto terminale trūkus vamzdžiui smarkiai sutriko aptarnavimas atvykimo salėje ir kilo „ištisa virtinė problemų“.

Atvykimo zonoje nuo lubų be perstojo tekėjo vanduo, ir salėje jo lygis siekė maždaug aštuonis centimetrus; vis dėlto keli bebaimiai keleiviai atsargiai brido per oro uosto pastate atsiradusias balas, matoma televizijos CNN reportaže.

„Tai, kas nutiko JFK oro uoste, yra nepriimtina, – pareiškė už teritorijoje veikiančius oro uostus atsakingos Niujorko ir Naujojo Džersio Uostų valdybos vadovas Rickas Cottonas. – Atsakingieji už savo veiksmus atsakys už bet kokius trūkumus, jeigu jų aptiksime.“

VIDEO: Chaosas pagrindiniame Niujorko oro uoste nesibaigia – į terminalą ėmė plūsti vanduo

Šis incidentas atkreipė dėmesį į skundus dėl prastos infrastruktūros JAV finansų sostinėje, turinčioje 8,5 mln. gyventojų. Pastaraisiais metais Niujorko metropoliteną krečia krizė, be to, užfiksuota nemažai atvejų, kai nuo bėgių nuvažiavo priemiestiniai traukiniai.

Pranešama, kad vamzdžio avarija yra „susijusi su orais“, tačiau incidento priežastis dar bus tiriama. Pasak pareigūnų, bus aiškinamasi, kodėl vamzdis nebuvo apsaugotas nuo oro sąlygų, ir ar buvo kitų pažeidimų.

Saugumo sumetimais trūkusio vamzdžio paveiktose terminalo vietose buvo išjungta elektra, pranešė pareigūnai.

Vėlavo vietiniai ir tarptautiniai skrydžiai, be to, daugybė tarptautinių skrydžių buvo nukreipti į kitus oro uostus ar terminalus.

4-uoju JFK oro uosto terminalu naudojasi per 30 oro linijų, tarp jų – „Air India“, „Delta“, „Egyptair“, „El Al, Emirates“, „Etihad“, „KLM Royal Dutch“, „Singapore Airlines“ ir „Virgin Atlantic“.

„Beprotiška“

Jau kelias dienas trunkantis chaosas pykdo pavargusius keliautojus, priverstus nakvoti oro uoste, įstrigusius lėktuvuose ir laukiančius, kol galės atsiimti savo bagažą.

28 metų tyrėjas Hugo Zylberbergas sakė, kad jo 11 valandų trukęs skrydis iš Egipto nevėlavo, tačiau apie valandą užtruko vartų paieška, dar valanda prabėgo laukiant prie muitinės posto, o laukdamas bagažo jis praleido pusantros valandos.

„Ten tebėra apie šimtą žmonių, laukiančių savo bagažo, – sakė jis naujienų agentūrai AFP. – Esu gana pavargęs. Laukiu, kol galėsiu grįžti namo. Tai gana beprotiška.“

„Žmonės ima piktintis“, – pridūrė keliautojas.

41 metų programinės įrangos konsultantas Rajeshas Varadarajanas, keliaujantis iš Indijos į Trinidadą, skundėsi, kad jo jungiamasis skrydis buvo atidėtas daugiau kaip parą. Jo teigimu, Niujorko oro uoste sąlygos yra gerokai prastesnės nei Dubajuje ar Singapūre ar jo gimtojoje šalyje veikiančiuose naujesniuose oro uostuose.

R.Varadarajanas: „Jis (JFK) atsilieka nuo jų, nes, tik pažiūrėkit: nėra nė kur prisėsti. Net (kavinė) „Dunkin' Donuts“ uždaryta.“

„Jis (JFK) atsilieka nuo jų, nes, tik pažiūrėkit: nėra nė kur prisėsti, – sakė jis. – Net (kavinė) „Dunkin' Donuts“ uždaryta.“

Šeštadienį buvo uždarytas pagrindinio Niujorko oro uosto 1-asis terminalas; buvo atšaukti 94 skrydžiai, o dar 17 jų buvo nukreipti į kitus oro uostus. Pasak Uosto valdybos, itin šalti orai ir sniego audra „sukėlė ištisą virtinę problemų“.

Galingas žiemos „ciklonas bomba“ ketvirtadienį atnešė į JAV Rytų pakrantę daugybę sniego ir smarkius šalčius, sutrikdžiusius susisiekimą ir sukėlusius didelių nepatogumų daugeliui žmonių.

Didelę JAV dalį apėmusi šalčio banga nusinešė mažiausiai 22 gyvybes.

Bostone, kurį užklupo gausus snygis, sekmadienio rytą termometrai rodė -19 laipsnių Celsijaus. Toks pat šalčio rekordas šiame JAV šiaurės rytiniame mieste buvo užfiksuotas ir 1896-ųjų sausio 7 dieną.

Šalčiai tebetvyro visoje JAV Rytų pakrantėje iki pat Šiaurės Karolinos, o meteorologai numato, kad pirmadienį oro temperatūra ims kilti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius