Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Činkve Terėje po 11 metų pertraukos bus atvertas vienas mėgstamiausių takų kalnuose

Italijos Činkve Terė (Cinque Terre) neabejotinai yra viena vaizdingiausių vietų visoje planetoje. Spalvingi penki kaimeliai, prisiglaudę ant Ligūrijos uolėtų krantų, dovanoja nepakartojamus vaizdus, kurie geriausiai atsiveria žygiuojant kalnų takais. Pagaliau prabilta ir apie tako, kuris anksčiau buvo vienas populiariausių, atvėrimą keliautojams, rašo cntraveler.com.
Monarola, Činkve Terė
Monarola, Činkve Terė / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Italija Kelionės

Įsimylėjėlių takas (Lovers' Lane) yra neilgas, vos vieno kilometro, bet žadą atimantis ir jungia Manarolos bei Riomadžorės kaimelius. Sekmadienį Činkve Terės nacionalinis parkas paskelbė, kad turistų pamėgtas kelias vėl bus atidarytas. Ligūrijos gubernatoriaus teigimu, yra nepriimtina, kad viena žymiausių regionų vietų yra neprieinama žmonėms.

Takas buvo uždarytas 2012 m., kai dėl nuošliaužos buvo sužeisti keturi turistai. Buvo nuspręsta, kad jam reikia renovacijos ir naujų saugumo sprendimų.

Tiesa, renovacijos darbai dar net neprasidėję. Vietos valdžiai prireikė nemažai metų, kol surinko reikiamą pinigų sumą. 12 mln. eurų renovacijos darbams bus skirta ne iš biudžeto, o iš aukotojų lėšų.

Darbai pagaliau prasidės, bet dar neplanuokite kelionės – žadama, kad jie truks mažiausiai iki 2023 m.

Du dešimtmečius regione veikiančios kelionių agentūros „Concierge in Umbria“ įkūrėja Maria Gabriella Landers su šiltais įspūdžiais prisimena Įsimylėjėlių taką. Moteris pasakoja, kad žygeiviai itin mėgo poros skulptūrą, kuri buvo pastatyta kelyje. Tako pavadinimas atsirado ne nuo skulptūros, o dėl to, kad jis buvo mėgstama romantiškų pasivaikščiojimų vieta. Tik vėliau tą įamžinant buvo pastatyta ir skulptūra.

Keliautojus takas traukė ir savo paprastumu. Činkve Terės takai gali būti statūs, nelygūs, ir kartais norint juos įveikti reikia neblogo fizinio pasirengimo. Įsimylėjėlių takas buvo nesunkus ir tinkantis įvairiems keliautojams.

Kad ne visi keliautojai būna tinkamai pasiruošę pasivaikščiojimui kalnuose, rodo ir šiemet paskelbtas griežtas draudimas. Paskelbta, kad už netinkamą avalynę vaikštant Činkve Terės kalnų takais gresia net iki 2,5 tūkst. eurų bauda.

Šiame Ligūrijos regione pradėta informacijos kampanija, skirta paraginti turistus geriau pasirengti pasivaikščiojimui tarp penkių Italijos kaimelių. Keliautojai, kurie nepaisys nurodymų, galės užsidirbti baudas nuo 50 iki 2,5 tūkst. eurų – priklausomai nuo to, kiek jie kainuos pareigūnams.

Tokių veiksmų imtasi dėl to, kad kasmet vis daugiau turistų, besilankančių žymiojoje Činkve Terėje, elgiasi neatsakingai ir netgi žioplai, ir tuomet juos reikia gelbėti. Gelbėtojai pabrėžia, kad nors kaimeliai čia jaukūs ir gražūs, tačiau juos jungiantys takai yra kalnuose, ir jie yra gana sudėtingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius