-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dar viena šalis – Italija – įvedė kelionių apribojimus neturintiems „žaliojo paso“

Nuo rugsėjo 1-osios Italijoje atsirado apribojimų žmonėms, neturintiems „žaliojo paso“ – be kitų dalykų nebus galima ir naudotis vietos traukinių, keltų, dalies autobusų ir lėktuvų maršrutais.
Spiaggia dei Conigli, Italija
Spiaggia dei Conigli, Italija / 123rf.com nuotr.

Nuo rugsėjo 1-osios Italijoje atsirado apribojimų žmonėms, neturintiems „žaliojo paso“ – be kitų dalykų nebus galima ir naudotis vietos traukinių, keltų, dalies autobusų ir lėktuvų maršrutais.

Kaip skelbia „Reuters“, Italijoje bus privalomas COVID-19 pažymėjimas tiems, kurie nori keliauti po šalį lėktuvais ar traukiniais.

COVID-19 pažymėjimą gali gauti tie, kurie yra gavę bent 1 skiepų nuo COVID-19 dozę, yra persirgę koronavirusu arba turi neigiamą testo rezultatą. Jį atstoja ir ES skaitmeninis COVID pažymėjimas.

Italija yra antroji šalis Europos Sąjungoje, kuri nusprendė įvesti tokius ribojimus nepaskiepytiems žmonėms.

Italijoje dar nuo rugpjūčio yra privalu turėti pažymėjimą norit patekti į teatrą, muziejų, restoraną. Ši taisyklė galioja ir sporto įstaigoms, tokioms kaip sporto salės ir baseinai.

Nuo rugsėjo 1-osios be QR kodo turistai nebus įleidžiami į vietinio susisiekimo skrydžius, tarpmiestinius ir greituosius traukinius, tarpregioninius keltus ir autobusus.

Pažymėjimas nėra privalomas keliaujant autobusais, tramvajais ir metro (vietinio viešojo transporto tinklais) ar regioniniais traukiniais.

Prancūzija panašius ribojimus įvedė dar vasaros pradžioje. Prezidentas Emmanuelis Macronas tuomet paskelbė, kad nepasiskiepiję žmonės negalės naudotis kai kuriomis privilegijomis. Koks rezultatas? Per mažiau nei du mėnesius prancūzai atsidūrė daugiausiai populiacijos paskiepijusių Europos tautų dešimtuke.

Liepos pradžioje bent vieną dozę buvo gavę 51,1 proc. gyventojų, rugpjūčio 31-ąją – jau 72,4 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius