Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dar vienas gražus Italijos miestelis siūlo namus už 1 Eur

Galvojote, kad jau visi namai Italijoje po 1 Eur jau išgraibstyti? Atsirado naujų pasiūlymų. Dar vienas Italijos miestas jungiasi prie šios bangos - apleistus ir be šeimininkų likusius namus kone atidavinėja už dyką.
Castropignano
Castropignano / 123rf.com nuotr.

Castropignano – ant kalvos Molizės srityje įsikūręs nedidelis miestelis. Daug jo gyventojų išsikraustę iš provincijos į didesnius miestus, tad iškilę problemų – trūksta žmonių, o nenaudojimų pastatų vis daugėja. Tikimasi, kad naująja akcija pavyks išspręsti tiek vieną, tiek kitą klausimą.

Castropignano yra maždaug pusiaukelėje tarp Romos ir Neapolio, šalia kalnų ir dovanojantis gražius kaimiškus peizažus. Miestelyje yra viduramžių pilies griuvėsiai, vos vienas restoranas ir vienas baras. Tačiau situacija gali pasikeisti, jeigu naujieji namų šeimininkai to panorėtų.

Anot mero Nicola Scapillati, pastatus įsigiję žmonės galės juos daryti ką nori – ir gyventi, ir steigti parduotuves.

Jis sako norintis ne daryti aukcioną, kuriame namus įsigytų didžiausią kainą pasiūlantys asmuo, bet nori kiekvienam konkrečiam žmogui surasti jam tinkamiausią būstą.

„Siūlau kiekvienam, kuris nori įsigyti čia naujus namus, man asmeniškai parašyti el.laišką su detaliu planu, kaip jie ketintų nuosavybę tvarkyti ir kam ją naudoti – namams, viešbučiui, parduotuvei ar pan.“, – aiškino meras.

Castropignano turi apie 100 pastatų, kuriems reikia renovacijos ir naujų šeimininkų. N.Scapillati tikisi, kad naujai atsikraustę žmonės ne tik prižiūrės pastatus, bet ir pagyvins miestelio kasdienybę. Daugiau nei pusė Castropignano gyventojų jau yra perkopę 70 metų.

„Skauda matyti, kaip mūsų senovinio istorinio centro grožį gadina byrantys namai. Tai liūdna ir pavojinga“, – pridūrė meras.

„Neturime nieko įspūdingo pasiūlyti – tik ramybę, tylą, gražią gamtą, gryną orą, nuostabius vaizdus ir fantastišką maistą. Tai idealu norintiems pailsėti nuo kasdienio streso“, – aiškino meras.

Žinoma, naujiems savininkams keliamos sąlygos. Nors namas ir tekainuotų, pavyzdžiui, 1 eurą, per trejus metus jį reikėtų renovuoti. Iki tol reikėtų palikti ir 2 tūkst. eurų užstatą, kuris po renovacijos būtų grąžintas.

Susidomėję kviečiami rašyti el.laišką nicola.scapillati@me.com .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius