Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl sugedusio „Small Planet Airlines“ lėktuvo atidėti skrydžiai, visi norintys neišskris

Pirmadienį po to, kai Turkijoje sugedo vienas oro linijų „Small Planet Airlines“ orlaivis, teko atidėti ir kelis kitus planuotus skrydžius. Bus ieškoma ir savanorių, kurie į Bulgariją sutiktų skristi kitą dieną, nes pirmadienį visų keleivių nuskraidinti nepavyks.
„Small Planet Airlines“ lėktuvas
„Small Planet Airlines“ lėktuvas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Problemų kilo dėl „Airbus A320“ lėktuvo gedimo Antalijos oro uoste. „Planuota, jog šis lėktuvas vykdys reisą Antalija–Rodas (be keleivių) ir tuomet vykdys numatytą skrydį S5 3374 iš Rodo oro uosto į Vilnių. Šiuo metu gedimas yra šalinamas, kad toliau galėtų saugiai vykdyti numatytus skrydžius“, – komentare žiniasklaidai aiškino „Small Planet Airlines“ rinkodaros vadovas Simonas Bartkus.

Skrydis į Rodą gali vėluoti

Pasak jo, dėl skrydžių saugos lėktuvų įgulų darbo laikas yra griežtai ribojamas, todėl skrydis iš Vilniaus į Rodą gali būti atidėtas.

„Skrydžiams Antalija–Rodas–Vilnius numatytos įgulos darbo laikas bus išsekęs, tad tie patys įgulos nariai negalės vykdyti skrydžių, užbaigus lėktuvo gedimo šalinimą. Kadangi Antalijos oro uoste nėra „Small Planet Airlines“ bazės, įgulai turės būti suteiktas poilsio laikas, todėl, tikėtina, skrydis S5 3374 bus atidėtas, kol bus atsiųsta pakaitinė įgula iš kitų bendrovės bazių arba baigsis suplanuotas poilsio laikas“, – teigė S.Bartkus.

Apie planuojamą skrydžio S5 3374 Rodas–Vilnius tvarkaraštį žadama pranešti vėliau. „Rodo oro uoste keleiviams bus suteikiama rūpyba, įskaitant maitinimą ir, pagal situaciją, galimybė laukti skrydžio viešbučiuose“, – patikino „Small Planet Airlines“ rinkodaros vadovas.

Ieškos savanorių, kurie sutiktų skristi antradienį

Sugedęs lėktuvas sukels nepatogumų ir skrendantiems iš ar į Burgasą Bulgarijoje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Small Planet Airlines“ lėktuvas
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Small Planet Airlines“ lėktuvas

„Po atvykimo iš Rodo į Vilnių buvo numatyta, jog šis orlaivis vykdys reisus S5 3641 Vilnius–Burgasas ir S5 3642 Burgasas–Vilnius. Šiems skrydžiams vykdyti „Small Planet Airlines“ užsakė pakaitinį lėktuvą, kuris 17 val. 40 min. atvyks į Vilnių ir vykdys šiuos skrydžius su 1 val. 45 min. vėlavimu“, – aiškino S.Bartkus.

Tačiau pakaitinis lėktuvas turi 160 vietų, o šiam skrydžiui anksčiau buvo numatytas 180 vietų orlaivis. „Dėl šios priežasties bus ieškoma atitinkamai 20 ir 9 savanorių, kurie skristų į Burgasą ir iš jo rytoj (antradienį, liepos 3 dieną). Nepatekusiems į lėktuvą keleiviams bus išmokėtos numatytos reglamente 250 Eur kompensacijos – keleiviai kviečiami kreiptis tiesiai į „Small Planet Airlines“, siekiant, kad nesklandumai būtų išspręsti kuo greičiau“, – teigė oro linijų atstovas.

„Small Planet Airlines“ atsiprašo vėlavimus patiriančių keleivių ir deda visas pastangas, jog skrydžiai įvyktų su kuo mažesniais nepatogumais“, – rašoma komentare žiniasklaidai.

Kiti pirmadienį numatyti skrydžiai iš Vilniaus į Antaliją (Turkija), Korfu (Graikija), Enfidhą (Tunisas), Varną (Bulgarija) ir atgal iš šių miestų į Vilnių vyksta numatytu tvarkaraščiu.

Daugiau apie savo teises atšaukus ar atidėjus skrydį galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius