-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl atpigusio euro į Europą plūstelėjo turistai

Atostogos Europoje įgijo dar vieną privalumą – pigesnį eurą, sako Europos ir Amerikos kelionių agentūros. Pavyzdžiui, amerikiečiams, sustiprėjus doleriui, kelionės Europoje atpigo apie 25 proc. Pigiau poilsiauti Europoje ir Kinijos bei kitų šalių gyventojams.
Turistės darosi asmenukę Paryžiuje prie Eifelio bokšto
Turistės darosi asmenukę Paryžiuje prie Eifelio bokšto / 123rf.com nuotr.

Paryžius – viena labiausiai turistus traukiančių sostinių, pernai ją aplankė 10 mln. turistų vien iš Amerikos. Pastaruoju metu užsakymų pagausėjo penktadaliu, ir tai, ko gero, ne riba, sako Europos ir Amerikos kelionių agentūros.

Lyginant su praėjusiais metais, kai sustiprėjo doleris, amerikiečiams kainos sumažėjo iki ketvirtadalio.

„Taip, skirtumas didelis. Atvykau kaip turistas ir už savo Amerikos dolerį galiu nupirkti daugiau“, – sako Terry Hoofas, turistas iš JAV Luizianos valstijos.

„Vienas amerikietis dabar atvykęs į Paryžių, Prancūziją, per dieną vidutiniškai išleidžia 160 eurų“, – sako Francois Navarro, regioninio turizmo komiteto vadovas.

Roma ne mažiau nei Paryžius svarbus miestas turizmo žemėlapyje, daugiausia atvyksta turistų iš Amerikos, ir jau sausį šiemet jų buvo 7 proc. daugiau negu pernai metų pradžioje.

Graikai sako – ne vien pigesnis euras atviliojo daugiau turistų į Eladą. Srautas jau didesnis iki 20 proc.

„Kai dolerio ir euro vertė beveik susilygino, mums malonu pastebėti, kad pagausėjo užsakymų. Žinoma, prie to daug prisidėjo sumažėjusios kainos, bet amerikiečiai nori atvykti į Graikiją ir dėl daugelio kitų priežasčių“, – sako Lyssandros Cilidis, Graikijos kelionių ir turizmo agentų asociacijos prezidentas.

Ispanijos turizmo agentūros suskaičiavo, kad sausį atvyko 12 proc. daugiau turistų, vasarį – beveik 19 proc. Bet kai amerikiečiams, kinams, daugelio kitų šalių turistams atostogos Europoje įgijo dar vieną privalumą – pigesnį eurą, tikimasi dar didesnio augimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius