Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl ketvirtadienį numatyto streiko Prancūzijoje atšaukta daugybė skrydžių

Balandžio 28-ąją į Prancūziją, iš jos ar per Prancūzijoje esančius oro uostus keliausiantys žmonės patirs nemažų nepatogumų - visą parą čia steikuos Prancūzijos oro eismo kontrolės sąjungų (French ATC) streiko. Dėl šio streiko bus atšaukta daugybė skrydžių. Vien pigių skrydžių oro bendrovė „Ryanair“ dėl rytojaus streiko yra priversta atšaukti daugiau kaip 100 skrydžių.
„Lufthansa“ dėl streiko atšaukė tūkstančius skrydžių.
Dėl ketvirtadienį Prancūzijoje vyksiančio streiko bus atšaukta daugybė skrydžių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Manome, kad tokie trukdžiai yra nesąžiningi keleivių atžvilgiu ir skatiname Prancūzijos vyriausybę ir Europos Komisiją imtis veiksmų, užtikrinančių nenutrūkstamą oro eismą Europoje. Taip pat raginame keleivius išreikšti savo nuomonę ir pasirašyti „Keep Europe’s Skies Open“ peticijoje http://www.keepeuropesskiesopen.com)“, – sakė „Ryanair“ atstovas Kenny Jacobs.

Balandžio 28 d. streikas yra jau 4 Prancūzijos oro eismo kontrolės sąjungų streikas per pastarąsias 6 savaites ir 44 streikas per 7 metus. Dėl rytojaus streiko aviakompanija Ryanair yra priversta atšaukti daugiau kaip 100 skrydžių.

Todėl kompanija pakartotinai ragina Prancūzijos vyriausybę ir Europos Komisiją imti veiksmų, užtikrinančių, kad Prancūzijos oro eismo kontrolės sąjungų streikai, nesukeltų oro eismo trikdžių ne tik skrydžiams į ir iš Prancūzijos, bet ir skrydžiams per Prancūziją.

Kaip teigiama „Ryanair“ pranešime, nenutrūksmas oro eismas streikų metu gali būti užtikrintas pareikalavus, kad Prancūzijos oro eismo kontrolės darbuotojai reikštų savo reikalavimus tarpininkavimo arba arbitracijos būdais, kurie neapima streiko ar Europos oro eismo uždarymo.

Taip pat suteikiant teisę kitoms Europos oro eismo kontrolės sąjungoms reguliuoti eismą Prancūzijos oro erdvėje streikų metu.

Ryanair.com svetainėje galima pasirašyti „Keep Europe’s Skies Open“ peticijoje kuri, surinkus 1 mln parašų, bus pateikta Europos Komisijai ir Europos Parlamentui Briuselyje, taip skatinant Europos institucijas imtis veiksmų, tam kad būtų užtikrintas nenutrūkstamas oro eismas Europoje streikų metu.

Visų skrydžių bendrovių keleiviai, turintys vykti į, iš ar per Prancūziją šį ketvirtadienį, turėtų pasitikrinti savo skrydžio statusą oro kompanijų svetainėse prieš atvykdami į oro uostą.

Tiesioginių skrydžių į Prancūziją iš Lietuvos ketvirtadienį nėra numatyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius