Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Didžiausias Karibų kultūros festivalis Europoje: linksmybes pradeda išsitepdami šokoladu

Didžiausiame ir spalvingiausiame Europoje Karibų kultūros festivalyje Noting Hilo rajone Londone šiais metais planuoja dalyvauti net du milijonai žmonių, rašo portalas cntraveller.com. Karnavalą jie pradės išsitepdami šokoladu ir dažais, o tada linksminsis su keliomis dešimtimis Karibų muzikos grupių ir tūkstančiai šokėjų.
Festivalis
Festivalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Londonas Karibai

Dažnai antruoju pagal dydį pasaulio karnavalu tituluojamas Karibų kultūros festivalis rengiamas nuo 1966 m. Šiais metais į Londono gatves jis sugrįš rugpjūčio 25–27 d. Rekomenduojama apsilankymą jame suplanuoti iš anksto: pasitikrinti viešojo transporto tvarkaraščius ir pakeitimus (pavyzdžiui, kai kurios stotys bus uždarytos), avėti patogius batus, nesinešti kuprinės, su savimi turėti grynųjų pinigų.

Karnavalas oficialiai trunka dvi dienas, tad kelionių portalas cntraveller.com rekomenduoja Noting Hilo karnavale nepamiršti šešių pagrindinių renginių ir linksmybių.

1. Jei keliatės anksti ryte, nepraleiskite oficialios karnavalo pradžios. Šeštadienį tarp 6 ir 9 valandos ryto galite sudalyvauti „J’Ouvert“, t. y. karnavalo atidarymo procesijoje. Jos metu dalyviai ruošiasi laukiančioms karnavalo linksmybėms išsitepdami skystu šokoladu ir spalvotais dažais.

2. Šeštadienio vakarą keliaukite į Nacionalinį varinių mušamųjų instrumentų konkursą. Jame dalyvaus šešios geriausios šalies grupės, kiekvienoje iš jų paprastai būna 100 ar daugiau muzikantų. Kiekvienos grupės pasirodymas trunka apie 10 minučių, grojama be natų. Pirmą kartą konkurso istorijoje jį pamatyti prireiks bilieto, tačiau gauti pinigai bus po lygiai padalyti muzikantams. Į mobiliuosius telefonus atsisiuntę programėlę „NHC“ galėsite balsuoti už labiausiai patikusią grupę.

3. Laukiamiausias Noting Hilo karnavalo renginys – pirmadienį vyksiantis spalvotas paradas, kuriame gros 60 pačių geriausių Karibų muzikos grupių ir pasirodys įspūdingiausiais kostiumais apsirengę šokėjai. Paradas prasidės netoli Westbourne Grove metro stoties 9:30 ryto, dalyviai keliaus Great Western Road, Chepstow Road, Westbourne Grove ir Ladbroke Grove gatvėmis. Linksmybės tęsis iki 7 valandos vakaro. Jei norite veiksmą pamatyti iš arti, vietą turite užsiimti iš anksto. Beje, mažesnis paradas prieš tai vyksta sekmadienį, jame dalyvauja šeimos su vaikais.

4. Vietiniai sako, kad Noting Hilo karnavalas skirtas mėgstantiems šokti – net ir budintys policijos pareigūnai negali atsispirti viliojantiems muzikos ritmams. Samba, salsa, regis, disko ir kitų stilių muzika karnavalo metu bus grojama per kelias dešimtis garsiakalbių įvairiose Noting Hilo vietose, tad prie šokių gatvėje prisijunkite ir jūs. Gyvai šiais metais gros „Areej“, „Kaywavey“, „Niko & Friends“, „Rotten Hill Gang“, „Shakka“ ir kiti atlikėjai.

5. Muzika ir šokiai reikalauja daug jėgų, todėl nepamirškite pasistiprinti. Tiek organizatoriai, tiek dalyviai vienbalsiai teigia, kad Noting Hilo karnavale maistas yra viena iš svarbiausių pramogų ir malonumų. Karnavalo metu Noting Hilo gatvėse atsiranda dešimtų gatvės maisto furgonų, o maisto įvairovė yra sunkiai įsivaizduojama. Tiesa, vandens ar gaivinančių gėrimų patariama atsinešti su savimi, nes jų kainos būna išpūstos, o eilės labai ilgos.

6. Sekmadienio naktį sukaupkite likusias jėgas ir sudalyvaukite karnavalo dūzgėse skirtingose miesto dalyse. Vakarų Londone vyks didžėjų pasirodymai, centriniame Londone bus galima šokti pagal regio ir Afrikos ritmus. Pietinės miesto dalies barai bus skirti džiazo, disko, soulo ir panašios muzikos gerbėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius