Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Draugystė veža“ sparnai atnešė į vieną magiškiausių Portugalijos vietų

Antradienį „Draugystė veža“ komanda vėl sėdo į savo mikroautobusus ir leidosi į pažintį su viena magiškiausių Portugalijos vietų – Sintra, esančia visai netoli nuo Lisabonos.
„Draugystė veža“ dalyviai Sintroje
„Draugystė veža“ dalyviai Sintroje / Dianos Trofimovos nuotr.

Sintros apylinkėse plyti masyviausi regione kalnynai. Vingiuojant jais viršun atsiveria nuostabi panorama, o vietomis jausmas toks – lyg būtumei atsidūręs džiunglėse – aplink vešlūs augalai, tankūs lapuočiai.

Šis visai netoli Lisabonos esantis miestas garsėja savo architektūra, be to, yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Sintroje yra sena maurų pilis, kuri buvo pastatyta maurų IX amžiuje, tačiau vėliau buvo užkariauta karaliaus Alfonso Henriko. Tarp Sintros įžymybių, traukiančių turistus – ir Pena ir Monserrate rūmai.

Akį iš toli traukia Nacionalinių Sintra rūmų dalis – tai didžiuliai kaminai, statyti XIV amžiuje, siekiant išlaikyti virtuves be dūmų. Tik įsivaizduokite banketus, keliamus rūmų salėse, kurioms reikėjo tokių didelių kaminų!

Kadangi fizinės dalyvių galimybės skirtingos, poreikiai taip pat, iš pradžių po Sintrą apsidairę visi drauge, keletui valandų nusprendėme išsiskirti. Vieni sėdome į raudonąjį „Sightseeing Tours“ autobusą ir iš jo pasidairyti po magiškas Sintros apylinkes, kiti – nėrė į portugališkų skonių jūrą, prisėdę picerijoje ar pasibeldę į restorano, kurio šeimininkas taiko „face control“ ir kruopščiai renkasi, kas ragaus jo virtuvės. Dar kiti nusprendė išbandyti tuktuką ir apžiūrėti artimiausius Sintros objektus. Visos tos skirtingos patirtys galiausiai susidėjo į vieną bendrą dienos nuotykį, kai susirinkome stebėti „Eurovizijos“.

Antradienio vakarą Ievą Zasimauskaitę audringai palaikę lietuviai susilaukė ypatingo dėmesio.

Dianos Trofimovos nuotr./„Draugystė veža“ dalyviai Sintroje
Dianos Trofimovos nuotr./„Draugystė veža“ dalyviai Sintroje

Užsieniečiai prieidavo prie komandos – klausinėjo, iš kur jie, už ką serga konkurse, liaupsino jautrų mūsų atlikėjos pasirodymą ir mielai fotografavosi su „Draugystė veža“ komanda. Panašu, kad šį vakarą draugystė iš tiesų veža ir suartina!

Žurnalistės kelionę apmokėjo Baltijos ugdymo centras, tačiau turiniui tai įtakos neturi.

„Draugystė veža“ – tai LRT pristatoma ir viešosios įstaigos „Baltijos ugdymo centras“, #StarProjectLT bei Superkelionės.lt organizuojama socialinė akcija. Projektą remia Nacionalinis transplantacijos biuras, Lietuvos inkstų fondas, Pakruojo rajono savivaldybė, BSS grupė, „Audimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius