Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EASA gali suteikti leidimą eksploatuoti orlaivius „Boeing 737 MAX“ Europoje jau sausį

Orlaiviai „Boeing 737 MAX“ gali pakilti į Europos padangę jau sausio mėnesį, atsižvelgiant į tai, kad antradienį ES oro saugos reguliuotojos pradėjo orlaivio pakartotinio sertifikavimo procesą.
Boeing 737 MAX
Boeing 737 MAX / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV reguliavimo institucijos praėjusią savaitę pripažino orlaivį saugiu, kai buvo įgyvendintos jo skrydžių valdymo sistemos korekcijos, taip nutraukdamos 20 mėnesių trukusį draudimą eksploatuoti orlaivius, įvestą po dviejų mirtinų katastrofų.

Europos Sąjungos aviacijos saugos agentūra (EASA) antradienį paskelbė siūlomą tinkamumo skraidyti direktyvą, kurioje išdėstytos orlaivio grąžinimo į eksploataciją sąlygos.

Paskelbus dokumentą prasidėjo 28 dienų konsultacijų laikotarpis, o EASA apsvarstys visas pastabas prieš priimdama galutinį sprendimą.

Visgi EASA, atlikusi nepriklausomą „737 MAX“ vertinimą, aiškiai pareiškė mananti, kad orlaivis yra parengtas grąžinimui į eksploataciją.

„Intensyvus darbas, kurį stebėjo maždaug 20 EASA ekspertų per maždaug 20 mėnesių laikotarpį, suteikia EASA pagrindo teigti, kad orlaiviu vėl bus saugu skristi“, – sakoma EASA pranešime.

Galutinį sprendimą „tikimasi priimti nuo 2021 metų sausio vidurio ir tai bus oficialus leidimas eksploatuoti visus 737 MAX orlaivius, kuriuos naudoja operatorės iš EASA valstybių narių“, – pridūrė agentūra.

Agentūra teigė, kad po orlaivių grąžinimo į eksploataciją ji atidžiai stebės padėtį, kad būtų galima laiku nustatyti visas iškilusias problemas.

„Boeing 737 MAX“ buvo uždrausti eksploatuoti po dviejų avarijų, per kurias 2018 ir 2019 metais iš viso žuvo 346 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius