Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jei dėl oro bendrovės kaltės pavėlavote į jungiamąjį reisą, galėsite iš jos gauti kompensaciją

Europos Sąjungos Teisingumo teismas nutarė įpareigoti visas ES šalių erdvėje skraidančias oro bendroves mokėti savo klientams iki 600 eurų dydžio išmokas, jei jų laukiamas tranzitinis reisas vėluotų daugiau nei tris valandas, skelbia „Deutsche Welle“.
Oro uoste
Oro uoste / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Dėl minėtos kompensacijos už pavėlavimą į kitą skrydį turistai turės kreiptis į teismą specialiai nustatyta tvarka. Išmokų dydis priklausys nuo skrydžio atstumo, maksimaliai jis galės siekti 600 eurų. Tiesa, pavėlavimas bus skaičiuojamas tik galutiniame kelionės punkte. Pavyzdžiui, skrendama iš Vilniaus per Rygą į Madridą, persėdimas trunka 5 valandas, o turistas planuoja laisvu laiku išlenkti vieną kitą bokalą. Tačiau jei lėktuvas vėluoja pakilti iš Vilniaus ir keleiviui vietoj 5 laukimo valandų lieka vos viena, jokia kompensacija jam nepriklauso. Tačiau, jei dėl oro bendrovių vėlavimo turistas Madride atsiduria keturiomis valandomis vėliau nei turėjo būti ir dėl to pavėluoja į traukinį, važiuojantį į Seviliją, oro bendrovė turės jam sumokėti kompensaciją už nepatogumus.

Be kita ko, ES teismas numatė ir atvejus, kuomet oro bendrovės galės nemokėti išmokų: prie tokių atvejų priskiriami streikai, blogas oras ir kitos force majore situacijos.

Ši nauja oro vežėjams skirta taisyklė atsirado dėl vienos vokiečių turistės skundo, kuri skrido tranzitiniu reisu iš Bremeno į Asunsjoną (Paragvajus). Keliautoja turėjo dukart pakeisti lėktuvus, Paryžiuje ir San Paule. Tačiau dėl to, jog jos skrydis iš Bremeno vėlavo 2,5 valandas, visi jos tranzitiniai persėdimai sužlugo. Moteris Paragvajų pasiekė 11 valandų vėliau nei planavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius