Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija – amžių sandūros centras

Planuojant šių metų vasaros atostogas, nereikėtų toli žvalgytis. Estija, garsėjanti turtinga istorija, šiuolaikiška kultūra, kokybiškomis poilsio ir pramogų paslaugomis ir ateities technologijomis, automobiliu yra pasiekiama vos per kelias valandas .
Talinas
Talinas labiausiai garsėja savo puikiai išsaugotu nuostabaus grožio senamiesčiu. Tačiau tai – ne viskas, ką Jums gali pasiūlyti šis miestas. / „Scanpix“ nuotr.

Nors patys estai didžiuojasi savo šalies gamta, reikėtų neaplenkti ir Estijos miestų. Juose gyvai atsispindi amžių sandūra, kurios palikimas – nuostabūs ir netikėti deriniai: XXI amžiaus stiklo pastatai stūkso greta XIV amžiaus miesto mūrų, o šiuolaikinio meno ir muzikos festivaliai vyksta viduramžius menančiuose parkuose ir statiniuose.

Būdami Estijoje, būtinai apsilankykite Taline. Šis Hanzos miestas – ne vien šalies sostinė. Talinas – ir Estijos verslo, kultūros centras. Talinas labiausiai garsėja puikiai išsaugotu senamiesčiu, kuris yra vienas iš gražiausių Baltijos jūros pakrantėse. Talino senamiestis yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Kaip tik vakarinėje šalies pakrantėje yra įsikūręs nedidukas, Estijos vasaros sostine vadinamas Pernu miestelis. Jis – plačiausiai žinomas Estijos kurortas. Tad būtent čia ir verta apsilankyti, jeigu pageidaujate pasimėgauti atpalaiduojančiomis spa procedūromis, pasikaitinti saulėje nuostabaus grožio pajūrio paplūdimyje ar tiesiog pasivaikščioti ir vakarais pasigėrėti jūron grimztančia saule.

Talinas

Pietrytinėje Estijos dalyje rasite Tartu, senovinį universiteto miestelį, ypač garsų dėl jame 377 metų veikiančio universiteto. Tai, kad daugiau negu 20 proc. iš 100000 Tartu gyventojų yra studentai, rodo, kad miestelis turi savitą aurą – ypatingą dvasią, atspindinčią jaunatviško džiaugsmo ir šimtmečių išminties harmoniją, kurią įmanoma pajusti tik senuose universitetiniuose miestuose.

Tad nevarginkite savęs šiais metais tolimomis kelionėmis, o nuvykite į netoliese esančią vietą – apsilankykite ilgaamžėje kaimyninėje šalyje Estijoje.


TALINO KULTŪRINIS GYVENIMAS

Talinas žavi šiuolaikišku ir gyvu kultūrinio gyvenimo ritmu. Geriausi pavyzdžiai: 2008 m. Estijos meno muziejus KUMU buvo pripažintas Europos metų muziejumi, o 2011 m. Talinas bus Europos kultūros sostinė.

Patogiausias būdas susipažinti su miesto įžymybėmis yra įsigyti Talino kortelę, suteikiančią miesto svečiams galimybę nemokamai apsilankyti daugiau kaip 40-yje muziejų, pasinaudoti apžvalginių ekskursijų autobusų ir miesto transporto paslaugomis, taip pat galimybę gauti nuolaidų daugelyje miesto restoranų ir prekybos centrų.

Taline yra daugiau kaip 40 muziejų ir meno galerijų. Žymiausi iš jų, be KUMU, yra Estijos muziejus po atviru dangumi, kuriame galima susipažinti su Estijos tradicijomis ir kaimo gyvenimu, taip pat ekspozicija Talino miesto muziejuje, kuriame supažindinama su miesto istorija nuo XIII amžiaus iki šių dienų.

Daugiau apie Taliną ir jo renginiu rasite čia.


AKTYVUS POILSIS TALINE

Mieste galima rasti didžiulę įvairovę nacionalinių restoranų, parduotuvių, kuriose nenuobodu apsipirkinėti, kol kojos laiko, taip pat galima dienų dienas ilsėtis atsipalaidavimo džiaugsmą teikiančiuose SPA centruose. Palikite laiko apsilankyti ir kitur – nueikite į Talino zoologijos sodą pasižiūrėti įvairiausių gyvūnų arba pasinaudokite trumpu atokvėpiu ir pasimokykite valdyti golfo lazdą Nitvaljos golfo klube.

Talinas taip pat garsėja šurmuliuojančiu naktiniu gyvenimu. Jūs tikrai rasite sau tinkamiausią vietelę laikui praleisti.

Neužmirškite paragauti nors kelių iš daugybės tautų virtuvių patiekalų. Jeigu ieškote prancūzų virtuvės valgių su estišku priskoniu, apsilankykite „Ribe“, tačiau užsimanę sužinoti, kaip atrodė pietūs viduramžiais ir koks tuomet buvo patiekalų skonis, nuvykite į „Olde Hansa“.

Talinas taip pat garsėja šurmuliuojančiu naktiniu gyvenimu. Galite atsipūsti madingame „Stereo Lounge“ ar paskanauti firminių patiekalų alaus restorane „Beer House“. Pasigėrėkite džiazo garsais „Clazz“ restorane ar susiraskite draugų visuomet šurmuliuojančiame „Hell Hunt“.

Taline rasite gausybę pramogų, platesnę jų apžvalgą rasite spragtelėję čia.

TARTU KULTŪRINIS GYVENIMAS

Šiame mieste yra įsikūrę garsiausi Baltijos šalių universitetai. Ypatinga šimtmečių išminties ir jaunatviško džiaugsmo harmonija suteikia Tartu savitą aurą, kurią galima pajusti tik senuose universitetiniuose miestuose.

Tartu

Šio miesto istorinė pilies Tomės kalva šiais laikas yra mėgiama pasivaikščiojimų vieta, o akmenimis grįstos gatvelės nuveda miesto svečią prie daugybės muziejų ir žavingų mažų kavinukių.

Pažvelkite į žvaigždes „Tõravere“ observatorijoje arba paplaukiokite krovininiu „Jõmmu“ laivu, nuplukdysiančiu Jus žemyn per šimtmečius Emajegio upe.

Nepraleiskite progos apsilankyti Tartu žaislų muziejuje – čia nukeliausite atgal į vaikystės prisiminimus. Siūlome užsukti į Estijos aviacijos muziejų, kuriame Jūsų mintys įgis sparnus.

Daugiau informacijos apie šios kultūros ir istorijos šventovės siūlomas įdomybes rasite čia.

AKTYVUS POILSIS TARTU

Norėdami geriau apžvelgti miestą ir jo apylinkes, skriskite oro balionu arba pasirinkite kurį nors iš daugybės žygio pėsčiomis maršrutų.

Kai kurios geriausios miesto kavinės labiau primena Pietų Europos šalis: pajuskite nuostabią Italijos atmosferą „Café Truffe“ arba pasimėgaukite autentiškais gruziniškais patiekalais „Gruusia Saatkond“ kavinėje. Paragaukite nepaprasto skonio rankomis gamintų triufelių „Café Pierre“, o restorane „Crepp“ užsisakykite garsiųjų vištienos salotų.

Nors Tartu – nedidelis miestelis, naktinis jo gyvenimas pakankamai judrus ir gyvas: užsimirškite šokyje „Atlantis“ šokių aikštelėje, atsiduokite spalvingų garsų vilionėms „Illusioon“ klube arba apsilankykite miesto šokių sostinėje „Club Tallinn“.

Jeigu norite sužinoti, kuo dar galima užsiimti šiame mieste, spragtelėkite čia.

PERNU KULTŪRINIS GYVENIMAS

Pernu – išvaizdus, nedidukas miestelis vakarinėje Estijos dalyje. Jis garsus tuo, kad vasarą tampa pagrindiniu šalies kurortu. Pernu gausu atsipalaidavimą teikiančių spa centrų, smėlio paplūdimių ir įdomių architektūros paminklų.

Pramogos Estijoje
Pramogos Estijoje

Apžvalginėje ekskursijoje po miestą: pamatysite nuostabaus grožio parkus, išvysite įvairių architektūros stilių statinių, nueisite į baroko stiliaus Jekaterinos bažnyčią arba senovinę rusų Jelizavetos bažnyčią. Prie Raudonojo bokšto nusipirksite suvenyrų.

Vakaras galėtų baigtis pasivaikščiojimu Pernu pajūrio bulvaru, pasisėdėjimu kavinukėje ir didingais lėtai į jūrą besileidžiančios saulės vaizdais.

AKTYVUS POILSIS PERNU

Šiame mieste visuomet rasite, kuo užsiimti, ypač vasarą. Išmėginkite drąsą „Valgeranna“ pramogų parke arba, kol kraujas užvirs, tobulinkite smūgį golfo lazda „White Beach Golf“ golfo aikštyne. Tuomet persikelkite į „Lustipark“ parką, kuriame galėsite išmėginti visas pramogas, pradedant čiuožimu vandlente, baigiant pasiplaukiojimu banano formos laiveliais.

Daugiau apie  Pernu pramogas rasite čia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius