Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Europos šalis ketina būti pirmoji, viešąjį transportą padariusi visiškai nemokamu

Po kelių mėnesių visas viešasis transportas Liuksemburge bus nemokamas. Tai – pirmoji šalis pasaulyje, nusprendusi žengti tokį žingsnį.
Liuksemburgas
Liuksemburgas / 123rf.com

Eurostat duomenys rodo, kad Liuksemburge yra didžiausias skaičius automobilių gyventojui visoje Europos Sąjungoje. Tai sukelia daug neigiamų pasekmių – pradedant kasdienėmis spūstimis ir baigiant oro tarša.

Todėl valdžia nusprendė, kad šalyje traukiniai, tramvajai ir autobusai bus visiškai nemokami. Tiesa, vykstant traukiniais mokėti nereikės tik už antrą klasę.

Nors apie tai buvo pradėta diskutuoti dar praėjusiais metais, RTL skelbia, kad sprendimas priimtas, ir naujos taisyklės įsigalios nuo 2020 m. kovo 1 d.

Nemokamas transportas bus ne tik Liuksemburgo piliečiams, bet ir turistams. Šalis ir jos sostinė visuomet atsiduria brangiausių keliautojams vietų sąrašų viršūnėse, tad dabar bent šiek tiek išlaidų čia sumažės. Daugiau apie kainas Liuksemburge skaitykite 15min straipsnyje: Kiek kainuoja savaitgalis turtingiausioje Europos šalyje?

Be to, kadangi nemažai žmonių dirbti į Liuksemburgą važinėja iš kitų šalių (daugiausiai iš Prancūzijos ir Belgijos), valdžia nusprendė išplėsti traukinių tinklą ir sumažinti tarptautinių bilietų kainas.

Liuksemburge gyvena apie 600 tūkst. žmonių, tačiau skaičiuojama, kad dar apie 400 tūkst. žmonių čia reguliariai važinėja dirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius