-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Farerų salos „Google“ papirko avimis

Vienos moters idėja į „Google“ žemėlapius patekti pritaisant filmavimo kameras ant avių atsipirko – Farerų salos galų gale atsidūrė „Street View“, rašo „The Guardian“.
Farerų salų avys
Farerų salų avys / „Visit Faroe Islands“ nuotr.

Tarp Škotijos ir Islandijos esančių Farerų salų vaizdai galų gale atsidūrė „Google Street View“ platformoje, ir tai – vienos moters bei penkių avių dėka.

Praėjusių metų liepą farerietei Duritai Andreassen pabodo laukti „Google“ dėmesio savo šaliai. Jai gimė mintis, kaip sulaukti technikos gigantės dėmesio – ant kelių avių pritaisė 360 laipsnių kampu filmuojančias kameras ir jas paleido ganytis. Beje, avių šiose 18-oje salų yra beveik dvigubai daugiau nei žmonių.

Šiomis kameromis nufilmuotus vaizdus kartu su nuotraukų GPS koordinatėms ji sukėlė į „Street View“ kartu prašydama „Google“ tęsti šį darbą.

Tokia neįprasta idėja susilaukė ne tik pasaulio žiniasklaidos dėmesio, bet ir pačios „Google“. Ji atsakė suteikdama salų gyventojams filmavimo įrangą. Vietiniai ir turistai, jomis pasinaudodami, filmavo salą keliaujantys pėsti, važiuodami dviračiais, automobiliais, net plaukdami baidarėmis ir laivais. Kelios net buvo pritaisytos ant karučių...

Lapkričio 1-ąją „Google“ paskelbė, kad „Street View“ sistemoje oficialiai atsirado Farerų salos. Čia pristatomos įspūdingiausios Danijai priklausančių salų vietos – patyrinėti jas galite čia. Ir būtinai atkreipkite dėmesį, kad, pavyzdžiui, šie vaizdai įamžinti su kamera ant avies.

Farerų salų turizmo departamento teigimu, po „Sheep View“ akcijos turistų salose akivaizdžiai padaugėjo. Dabar jie tikisi, kad su oficialiu atsiradimu „Google Street View“ jų nedidelės salos sulauks dar daugiau dėmesio.

Beje, Farerų salos neseniai nustebino dar viena akcija. Nesulaukdami tos pačios „Google“ dėmesio dėl vertimo funkcijos, jie ją susikūrė patys. Vietos gyventojai realiu laiku verčia frazes į farerų kalbą ir atsakymus filmuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius