Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo „Dviračiais per Mongoliją“ kūrėjų galvose – nauja kelionė: šįkart – Afrikoje

„Nauja kelionė jau planuojama. Kaip mes be kelionių?“ – į klausimą, ar jau nuspręsta, kur dviračiais važiuos šiemet, atsako kasmet mėnesį po naują šalį su keletu lietuvių keliaujantis organizacijos „Špikis“ įkūrėjas Algirdas Gurevičius.
Dviračiais per Mongoliją keliavusių lietuvių nuotraukose – žmonės ir nuostabi gamta
Dviračiais per Mongoliją keliavusių lietuvių nuotraukose – žmonės ir nuostabi gamta / VšĮ Špikis nuotr.

Pernai rudenį dviračiais jis kartu su dar penkiais lietuviais keliavo po Mongoliją. Po šios kelionės, kaip įprasta, buvo sukurtas dokumentinis filmas „Dviračiais per Mongoliją“ (anksčiau žiūrovams pristatyti analogiški filmai „Dviračiais per Kirgiziją“, „Dviračiais per Gruziją“, „Dviračiais per Himalajus“).

Po premjeros, kuri įvyko 2017 m. vasarį, išvysti filmą „Dviračiais per Mongoliją“ galėjo įvairių Lietuvos miestų gyventojai. Praėjusią savaitę parodyti paskutiniai seansai.

„Filmo peržiūros praėjo labai sėkmingai. Tai buvo antras žiūrimiausias mūsų filmas po Himalajų. Gavome labai daug atsiliepimų: visi, kas rašė, buvo labai laimingi. Sakė, išėję iš kino salės jautėsi, kaip patys ten pabuvoję. Pamačius tokias žmonių reakcijas, pamiršti pusmečio bemieges naktis. Iš tikrųjų buvo žiauriai geras jausmas gauti tiek pozityvo“, – sakė kelionių dviračiais organizatorius ir filmo idėjos autorius A.Gurevičius.

Nors šiuo metu galėtų šiek tiek atsipūsti ir grįžti į rutiną, tačiau prisiekęs keliautojas dviratininkais nesiilsi: jo galvoje – nauja kelionė. Šįkart keliauti dviračiais lietuvius jis kvies į Afrikos žemyną.

„Naują kelionę jau planuojame, kaip gi mes be kelionių?! Šiais metais nusprendėme keisti kryptį ir išmėginti naują žemyną – vyksime į Afriką, Namibiją. Ir neramu, ir labai laukiu. Bus tikrai kažkas naujo...“ – tikino pašnekovas.

Pasak jo, tinkamiausia keliauti ten mūsų vasarą: tuo metu Namibijoje žiema, tad oro temperatūra būna kur kas vėsesnė.

„Dieną turėtų būti apie 20, o naktimis gali tekti ir minusą patirti. Tiesa, kas gąsdina, tai, kad tuo metu visos upės, kurių ir šiaip nėra daug, išdžiūsta. Dėl to galim turėti rimtų problemų su geriamu vandeniu. Bet tikimės, kad taip nenutiks“, – planais dalinosi keliautojas.

Kaip visuomet, prisijungti prie kelionės jis kvies ne tik senus pažįstamus, bet ir naujus. Sužinoti daugiau apie tai, kokiose vietose planuojama keliauti Namibijoje, galima kovo 21-ąją vyksiančiame renginyje. Daugiau informacijos rasite grupės „Špikis“ feisbuko puslapyje​.

Jūsų dėmesiui – paskutinis kelionės dviračiais per Mongoliją video filmukas. Jame savo lūkesčius prieš kelionę ir patirtis joje pasakoja nuolatinė tokių kelionių dalyvė – Dagnė.

VIDEO: Dviračiais per Mongoliją keliavusi Dagnė: „Man dviratis yra viskas“

Kiti šios kelionės video filmukai:

VIDEO: Dviračiais per Mongoliją keliavę lietuviai pristato dokumentinio filmo anonsą
VIDEO: Dviračiais per Mongoliją: kokia tai šalis?
VIDEO: Per Mongoliją dviračiu keliavęs Ugnius Dalangauskas: „Didžiausią nerimą kėlė rutina“
VIDEO: Dviračiais per Mongoliją: moteris ant dviračio – lygiavertė keliautoja
VIDEO: Dviračiais per Mongoliją: ko labiausiai bijojo į ją išsiruošęs „žalias“ dviratininkas?
VIDEO: Dviračiais per Mongoliją: kaip dviem ratais pervažiuoti ledyną?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius