Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokia Europa, kokios dar nematėte: įspūdingose nuotraukose – apleisti pastatai

Fotografas Jamesas Kerwinas keliauja tūkstančius kilometrų visoje Europoje tam, kad įamžintų gamtos užvaldytus apleistus pastatus.
Apleisti pastatai Europoje
Apleisti pastatai Europoje / James Kerwin / Caters News Agency / Scanpix nuotr.

Kurdamas savo nuotraukų seriją „Overgrown abandoned Europe“ (liet. „Apaugusi apleista Europa“), jis keliauja nuo medžių lapais apklotų verandų Prancūzijoje iki žolėmis apžėlusių sanatorijų Gruzijoje ar vaikų namų Belgijoje.

36-erių fotografas, gyvenantis Jungtinėje Karalystėje, „The Spaces“ portalui pripažino, kad sutrūnyti palikti pastatai gali atrodyti liūdnai. „Tačiau daugeliu atveju tyrinėtojo nuotraukos gali padėti jį parduoti ir išgelbėti. Ne viskas tik niūru ir tamsu!“, – tikino jis.

Vienas iš tokių pavyzdžių – aristokratų dvaras Lenkijoje, kuris buvo apleistas, kai šalį valdė komunistai. Dabar pastatas yra restauruojamas ir virs viešbučiu.

J.Kerwiną labiausiai traukia psichiatrijos ligoninės, bažnyčios ir vilos, tačiau bene dramatiškiausios jo nuotraukose įamžintos vietos, kurias atsiima Motina Gamta. Jose – didingas gamtos jėgų grožis ir galia, stipresnė nei žmogaus struktūros.

Fotografas dažnai vengia atskleisti, kur konkrečiai įamžina pastatus, nes tuomet tai vietai gali greitai kilti grėsmė dėl vandalų, grafičių ar gaisro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius