Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gal norite pingvinų kolonijos? Pardavinėjama nuosava sala su tūkstančiais gyvūnų

Atsirado galimybė turėti savo nuosavą salą, kurioje gyventumėte kartu su penkiomis pingvinų rūšimis, o jūroje galėtumėte stebėti delfinus, jūrų liūtus ir banginius.
Gargždo sala
Gargždo sala / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Paskelbta, kad pardavinėjama Gargždo sala, esanti Folklando salyne. Joje gyvena penkios skirtingos pingvinų rūšys, apie 40 paukščių rūšių, apie 6 tūkst. avių, o pakrantėje plaukioja delfinai, banginiai, jūrų liūtai.

Johnas Markhamas Deanas Gargždo salą iš britų vyriausybės įsigijo 1869 m. Dabar jo anūkė Claire Harris nusprendė, kad pirmą kartą per 150 metų 103 kv. km sala bus pardavinėjama.

Kokia jos kaina – neaišku. Moteriai nepavyko surasti nekilnojamojo turto agento, kuris įvertintų šią žemę, todėl ji laukia pasiūlymų iš potencialių pirkėjų.

„Išties neįmanoma žinoti, už kiek galima parduoti šią salą, ir ji pardavinėjama pirmą kartą per 150 metų, todėl neturime nė menkiausios supratimo“, – aiškino Claire.

Moteris pasako, kad jos šeimai labai sunku atsisakyti šių ryšių su Folklando salomis, tačiau pasidarė pernelyg sunku sala rūpintis gyvenant Jungtinėje Karalystėje.

Būsimieji savininkai gautų 103 kv. km pločio salą su kalvomis, ežerais, skardžiais, smėlėtu paplūdimiu, dviem namais. Saloje yra ir paminklų tiek argentiniečių, tiek britų pajėgoms.

Tiesa, pirmenybė – Folklando salų gyventojams. Claire teigė, kad užsienietis turėtų pasiūlyti gerokai daugiau už vietinius, kad būtų parduota jam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius