Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gelbėjimo misija: nykstantis Šveicarijos kaimelis virs dideliu pasakišku viešbučiu

Mažiausias Šveicarijos kalnų miestelis – Koripas – palaipsniui nyksta. Vietos gyventojai suvokė, kad jų gyvenvietė gali netrukus visai ištuštėti – šiuo metu čia gyvena vos 13 žmonių. Tad sugalvotas planas, kaip išsigelbėti.
Koripas
Koripas / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Tam, kad išvengtų išnykimo, Koripas virs dideliu viešbučiu, rašo „The Sun“. Beveik 600 metrų virš jūros lygio aukštyje įsikūręs kaimelis su nedidele bažnyčia ir jaukiomis aikštėmis kadaise buvo namai maždaug 300 žmonių bendruomenei. Tačiau jaunimas čia neliko gyventi, o senųjų gyventojų beveik nebeliko.

Koripo meras, 54-erių Claudio Scettrini, yra vienintelis gyventojas, kuris nėra išėjęs į pensiją. Neseniai ir jis, ir dar dvi darbuotojos (67 ir 82 metų amžiaus) pasitraukė iš administracijos. Visi trys sakė, kad tiesiog nebeturi motyvacijos toliau eiti savo pareigų.

Iš kaimelio netrukus ketina išvykti trijų asmenų šeima, tad jame liks vos 10 gyventojų. Siekiant apsaugoti Kopirą nuo išnykimo, imtasi neįprasto plano. Buvo įkurtas „Corripo 75“ fondas, kuris užsiėmė didelio turizmo projekto vystymu. Nuostabaus grožio akmeninių namų ir siaurų gatvelių kaimelis, kurį supa nuostabūs kalnai, virs vienu dideliu viešbučio kompleksu „Albergo Corippo“.

„Wikimedia Commons“ nuotr./Koripo kaimelis
„Wikimedia Commons“ nuotr./Koripo kaimelis

Centrinėje aikštėje esantis restoranas taps viešbučio priimamuoju, o akmeniniai nameliai – viešbučio kambariais.

Projektas pradėtas prieš kelerius metus, ir jau nupirkta kelios dešimtys Koripo namų. Jie įrenginėjami išlaikant tradicinį šių vietų interjerą, o kiekvienam namui skirtas ten gyvenusios šeimos vardas.

„Wikimedia Commons“ nuotr./Koripo kaimelis
„Wikimedia Commons“ nuotr./Koripo kaimelis

Planuose – ir malūno atkūrimas, kad net duonos kepimas čia prasidėtų nuo pačios pradžios. Turistams taip pat bus siūlomas viešasis transportas iki artimiausios autobuso stotelės, ekskursijos į gamtą, muziejus, maisto gaminimo pamokos.

Planuojama, kad kainos šiame itin brangios šalies kaimelyje-viešbutyje neturėtų gąsdinti. Vietos žiniasklaida rašo, kad naktis čia kartu su pusryčiais kainuotų 85-105 eurus.

Tikimasi, kad pirmuosius lankytojus viešbutis jau galės priimti kitų metų pavasarį.

„Wikimedia Commons“ nuotr./Koripo kaimelis
„Wikimedia Commons“ nuotr./Koripo kaimelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius