Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gera žinia Egiptui – Sinajaus pusiasalis išbrauktas iš pavojingiausių regionų sąrašo

Tarptautinė Civilinės Aviacijos Organizacija (ICAO) išbraukė Egiptui priklausantį Sinajaus pusiasalį iš pavojingiausių regionų sąrašo, skelbia Ratanews.ru
Šarm el Šeichas
Šarm el Šeichas / „Scanpix“ nuotr.

Tačiau Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) kol kas neatšaukė rekomendacijų nevykti į Šiaurės Sinajaus provinciją, kur dėl kriminalinių ir teroristinių grupuočių veiklos saugumo padėtis yra ypač sudėtinga.

Šis ICAO sprendimas buvo palankiai sutiktas Kaire. Pasak Egipto civilinės aviacijos ministro Sherifo Fathy ministro, toks žingsnis patvirtina ICAO tarptautinės bendruomenės paramą Egipto vyriausybės politikai, kuria siekiama Egipto politiką, kuria siekiama kovoti su terorizmu.

Sinajaus pusiasalis į specialų pavojingų regionų sąrašą buvo įtrauktas po tragedijos Rusijos keleiviniame orlaivyje, skridusiame iš populiariaus kurorto Šarm aš Šeichas į Sankt Peterburgą, kuriame 2015 m. spalį įvyko sprogimas. Lėktuvas nukrito ir sudužo – nelaimės metu žuvo visi 217 juo skridę keleiviai bei 7 įgulos nariai. Po katastrofos atliktas tyrimas parodė, jog lėktuve sprogo bomba ir jis įvardintas kaip teroristinis aktas.

Po šio įvykio daugelis šalių įvedė draudimą skrydžiams į Šarm aš Šeicho kurortą. Tarp jų – ir Lietuva. Draudimas iki šiol neatšauktas: kelionių organizatoriai paiso URM rekomendacijų, o šios kol kas tokios pat, kaip ir po tragedijos.

URM interneto puslapyje nurodoma, kad šiuo metu visame Egipte išlieka didelis teroristinių išpuolių pavojus. Vykstantiems į Egipto kurortus rekomenduojama apsistoti viešbučiuose, kurių teritorija yra nuolat stebima ir saugoma apsaugos darbuotojų.

Rekomenduojama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Kairą ir Gizą, Aleksandriją, Ismailiją, Port Saidą ir kitus didžiuosius Egipto miestus bei Nilo deltos gyvenvietes, nes šiose vietovėse išlieka teroristinių išpuolių, demonstracijų ir protestuotojų susirėmimų su saugumo pajėgomis tikimybė.

Taip pat rekomenduojama nevykti į Šiaurės Sinajaus provinciją, kur dėl kriminalinių ir teroristinių grupuočių veiklos saugumo padėtis yra ypač sudėtinga, taip pat į Vakarų (Libijos) dykumą bei Sivos oazę.

Rekomenduojama nevykti oro transportu į Šarm aš Šeicho oro uostą ar iš jo, taip pat susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Pietų Sinajaus provinciją. Šiesa, ši rekomendacija netaikoma Šarm aš Šeicho miesto teritorijai, įskaitant Šarm aš Maja, Hadaba, Naama ir Ryklių paplūdimius bei Nabk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius