Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girti turistai Tatrų kalnuose kelia sumaištį

Paskutinis šių metų spalio savaitgalis buvo apdovanotas puikiais orais Tatrų kalnuose, tad pėsčiųjų takuose buvo minios žmonių, tačiau ne visi jie elgėsi atsakingai, skelbia Lenkijos žiniasklaidos kanalas „Radio Zet“.
Aukštieji Tatrai iš Lenkijos pusės
Aukštieji Tatrai iš Lenkijos pusės / Audriaus Gavėno / 15min nuotr.

Daug kalbama apie tai, kad negalima leistis į kalnų žygius su alkoholiniais gėrimais kuprinėse, tačiau vis dar pasitaiko turistų, kurie šio įspėjimo nepaiso. Kaip rašo Lenkijos žiniasklaida, visai neseniai dviem girtiems poilsiautojams Tatrų kalnuose prireikė Slovakijos gelbėtojų pagalbos. Abu turistai turėjo širdies ir kvėpavimo sutrikimų, o vienas jų dar ir buvo sužeistas.

Dabar panašus incidentas užfiksuotas Tatrų kalnuose, tik šį kartą Lenkijos pusėje.

Skelbiama, kad spalio 30 dienos popietę į Tatrų kalnų gelbėjimo tarnybą kreipėsi vienas poilsiautojas, kuris nurodė, kad jo kelionės draugas padaugino alkoholinių gėrimų, nebegali tęsti žygio ir tiesiog guli pėsčiųjų take. Jis taip pat pabrėžė, kad su šiuo asmeniu jis pats nustojo bendrauti – matyt, kelionės draugai dėl ko nors susipyko.

Gelbėtojai nedelsdami su sraigtasparniu išskrido ieškoti turisto. Visgi dėl pakilusio stipraus vėjo nebuvo paprasta nuleisti sraigtasparnį ant žemės. Galiausiai gelbėtojai nutūpė ant keteros ir pėsti leidosi ieškoti alkoholio padauginusio žygeivio. Jį radę prižadino ir išgabeno į saugią vietą.

Visgi tuo viskas nesibaigė.

Kaip rašoma „Radio Zet“ tinklalapyje, grįžę į stovyklą gelbėtojai sužinojo, kad dingęs dar vienas vyras, kuris keliavo su jau pargabentu turistu. Jis taip pat buvo girtas, bet nusprendė vienas tęsti kalnų žygį.

Su šiuo vyriškiu gelbėtojams ilgai nepavyko susisiekti. Tačiau apie 21 val. jis galiausiai pats pranešė, kad yra sveikas ir sėkmingai pasiekė nakvynės vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius