Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje užsienio turistų srautai išaugo, bet atsiliko nuo priešpandeminio lygio

Graikijoje užsienio turistų srautai šiais metais smarkiai išaugo, nepaisant sparčiai didėjančios infliacijos ir karo Ukrainoje, rodo pirmadienį paskelbta oficiali statistika.
Oja, Graikija
Oja, Graikija / 123rf.com nuotr.

Visgi skaičiai išliko mažesni už rekordinius 2019 metų priešpandeminius lygius, padėjusius atgaivinti nuo turizmo priklausomą šalies ekonomiką po ilgus metus trukusios krizės.

Nuo sausio iki rugpjūčio pabaigos 19,12 mln. užsienio turistų atvyko į šią Pietų Europos šalį, pranešė Graikijos bankas.

Tai sudarė 121 proc. prieaugį, palyginti su tuo pačiu 2021 metų laikotarpiu, kai dėl COVID-19 paskelbti kelionių ir socialiniai apribojimai turėjo didelį poveikį turizmo sektoriui.

Vien rugpjūtį, kuris tradiciškai yra Viduržemio jūros turizmo sezono pikas, į Graikiją atvyko daugiau nei 5,8 mln. užsienio lankytojų, arba 44 proc. daugiau nei 2021 metais.

Tačiau turistų skaičius per pirmuosius aštuonis šių metų mėnesius sumažėjo 12,4 proc., palyginti su tuo pačiu 2019 metų laikotarpiu.

123RF.com nuotr. / Graikija
123RF.com nuotr. / Graikija

Dešimtmečių aukštumas pasiekusi infliacija naikina daugelio Europos namų ūkių perkamąją galią, o rusų turistų, kurie mėgsta lankytis Kretos ar Korfu paplūdimiuose, smarkiai sumažėjo dėl karo Ukrainoje ir Europos sankcijų.

Turizmas sudaro ketvirtadalį Graikijos metinės ekonomikos produkcijos, tačiau kyla klausimų dėl šio sektoriaus ateities.

Kai kuriose salose lankosi milžiniški turistų srautai, o kitose pragyvenimas taip pabrango, kad daugelis graikų nebeišgali sau leisti ten gyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius