Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražiausias Prahos baroko stiliaus sodas

Petřín kalvos atšlaitėje atsiveria Prahos gražiausiais sodas – baroko stiliaus Vrtba sodas (ček. Vrtbovská zahrada). Sodą taip pavadino dėl jo įkūrėjo, vietinių rūmų ir vynuogynų savininko, Jan Josef z Vrtby.
Vrtba sodas
Vrtba sodas / kudyznudy.cz nuotr.
Temos: 2 Čekija Praha

Sodas buvo sukurtas 1715-1720 m. pagal čekų architekto František Maxmilián Kaňka projektą. Skulptūros yra Matyáš Bernard Braun darbas, o Veneros freskos – tai Václav Vavřinec Reiner kūrinys, rašo „CzechTourism“.

Vrtba rūmai, kurie ribojasi su sodu, amžiams bėgant buvo daug kartų perstatyti, bet sodas išlaikė savo pirminę išvaizdą. Dešimtojo dešimtmečio pradžioje buvo atlikta jo esminė renovacija, o dabar sodo savininkas yra Prahos miestas.

Pavasario-vasaros sezono metu čia vyksta kultūriniai ir visuomeniniai renginiai, seminarai, spaudos konferencijos bei kiti įvykiai. Vietinėje Galerijoje yra organizuojamos Čekijos ir užsienio menininkų kūrinių parodos.

Į sodą įeiti galima nuo Karmelitská gatvės pusės Malá Strana rajone. Atidarytas nuo balandžio iki spalio 10-18 val. Įėjimas: 69 Kč suaugusiems, 59 Kč studentams/vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius