-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lenkiją – ne tik apsipirkti: tūkstančiai žygeivių priėmė kilometrų iššūkį

Vieniems – vasaros atostogų pradžia, kitiems – ilgai laukta kelionė už Lietuvos ribų, o tretiems – dar vienas, jau tradicija tapęs žygis su artimaisiais, draugais ir kolegomis. Būtent tokių tikslų vedini beveik 3,2 tūkstančio žygeivių susirinko į kaimyninę Lenkiją, kur didžiausias pėsčiųjų žygių organizatorius Baltijos šalyse „TrenkTuras“ pakvietė energingai pradėti vasaros žygių sezoną ir leistis į kelionę „Augustavo ežerais’22 su Gjensidige“. Būriais iš Lietuvos plūstantys žygeiviai sulaukė ir pasieniečių dėmesio – kodėl tiek daug žmonių vienu metu susidomėjo Augustavu? Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.
Žygis Augustave
Žygis Augustave / Organizatorių nuotr.

Lenkiškoji Venecija

„La dolce vita!“ tokiais žodžiais, reiškiančiais saldų gyvenimą, jeigu tik mokėtų itališkai, ko gero, daugelis žygeivių apibūdintų patirtį Augustave. „Širdis apsalo nuo regėtų vaizdų, nereikėjo net saldumynų“, po žygio šypsojosi užkietėjusi trenkturietė, nebesuskaičiuojanti masiniuose žygiuose įveiktų kilometrų. Jai antrino ir viena žygių naujokė: „Tikrai negalvojau, kad visai netoli Lietuvos yra tokia aikčioti iš nuostabos verčianti vieta“.

O aikčioti tikrai buvo dėl ko: visos keturios žygio trasos (15, 27, 37 ir 52 kilometrų) driekėsi itin vaizdingomis Augustavo apylinkėmis. Lenkijos Venecija vadinamas miestas įsikūręs tarp 9 ežerų, jį skalauja Vysla ir Nemunas, o šias upes jungia beveik 200 metų senumo kanalas. „Neatsitrenkti“ į jį buvo praktiškai neįmanoma kanalo ilgis siekia net 79 kilometrus. Ne mažiau išskirtinė bei artima Lietuvai ir Augustavo istorija, tad žygio dalyviai galėjo susipažinti ir su ja.

Vasariškos pramogos

O kad ši vasariška patirtis būtų dar įsimintinesnė, „TrenkTuro“ komanda pasirūpino įvairiomis pramogomis. Starto ir finišo zonoje žygeivių laukė Eglės sanatorijos sveikatingumo zona, partnerių žaidimai ir konkursai. Baigus žygį buvo galima ne tik mėgautis maudynėmis ar saulės voniomis (oras tam buvo tikrai tobulas!), bet ir nemokamai išbandyti plaukimą irklente. Profesionalūs instruktoriai pasirūpino, kad žygiuoti pavyktų ne tik miško takais, bet ir vandens paviršiumi.

Norintieji pakilti į orą tokią galimybę taip pat gavo. Tiksliau galėjo laimėti. „Activus“ pasirūpino ne tik sočiais kitos dienos žygeivių pusryčiais gardžiu košės indeliu, bet ir surengė konkursą skrydžiui oro balionu laimėti. Gardžiais sausainiais žygeivius vaišino ir „Dzūkijos sausainiai“, o troškulį malšino „Hermis“ vanduo. Visgi labiau už gautus skanėstus žygeivius džiugino medaliai, liudijantys įveiktą kilometrų iššūkį, ir pergalė tradicinėje „Hiatus“ komandų įskaitoje. Čia pirmąją vietą iškovojo „Gjensidige“ 65 žygeiviai kartu įveikė 1455 kilometrų. Antroji „Papūsk“ komanda įveikusi 773 kilometrus , trečios – 29 „TrenkTiTos“ kartu įveikusios 663 kilometrus.

Kitas žygis – į žaliąjį Vilniaus rajoną, Pilaitę. Čia išsitraukti žygių batelius bus kviečiami mažieji. 4, 6 ir 12 kilometrų maršrutai drieksis miškais, šlaitais ir paupiais, o su visa šeima vasaros gaudyti išsiruošę žygeiviai dar galės dalyvauti pasiklydusių istorinių personažų paieškoje. Stebuklingas ir daug mįslių užminsiantis žygis – jau liepos 2 dieną!

Daugiau informacijos ir registracija yra čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius