-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą atvyksta moteris, iki Pietų ašigalio nukeliavusi traktoriumi

Kitą savaitę Lietuvoje lankysis neeilinė asmenybė. Tai – aktorė, nuotykių ieškotoja Manon Ossevoort, pasiekusi vieną iš neįprasčiausių pasaulio rekordų: ji yra pirmoji moteris, įveikusi ilgą kelią į Pietų ašigalį traktoriumi. Šia žemės ūkio transporto priemone moteris nuvažiavo daugiau nei 38 000 kilometrų.
Nuotykių ieškotoja Manon Ossevoort traktoriumi pasiekė Pietų ašigalį!
Nuotykių ieškotoja Manon Ossevoort traktoriumi pasiekė Pietų ašigalį! / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Manon Ossevoort

Kelionė truko 9 metus

Manon Ossevoort kelionę pradėjo 2005 m. nuo savo namų tyliame Nyderlandų miestelyje. Moteris planavo pasiekti piečiausią Afrikos tašką. Po ketverių metų buvusi aktorė pasiekė savo tikslą – Keiptauną, tačiau jau tada buvo apsisprendusi tęsti kelionę ir pasiekti Pietų ašigalį, taip pakartodama garsiąją 1958 m. sero Edmundo Hillary ekspediciją.

Deja, M.Ossevoort viltys per trumpą laiką pasiekti Pietų ašigalį sudužo moteriai pavėlavus į iš Keiptauno į Antarktidą plaukusį laivą. Tai reiškė ketverių metų pertrauką.

Vis dėlto šiai užsispyrusiai moteriškei pavyko rasti naujų rėmėjų, todėl ji sugrįžo į Keiptauną ir iš čia startavo į Pietų ašigalį. 

„Gyvenime pasiduoti yra lengviausia, o aš nelinkusi eiti lengviausiais keliais. Kelionė užtruko net devynis metus, tačiau aš tai vis tiek padariau“, – pasiekusi rekordą ir įgyvendinusi savo tikslą kalbėjo ryžtinga moteris, dabar labiausiai žinoma kaip „Traktoriaus mergina“. Pietų ašigalį olandė pasiekė 2014 metų gruodžio 9 dieną.

Organizatorių nuotr./Manon Ossevoort
Organizatorių nuotr./Manon Ossevoort

Keliaudama M.Ossevoort surinko tūkstančius popieriaus lapelių su Europoje ir Afrikoje sutiktų žmonių svajonėmis, norais ir žinutėmis. Visus juos keliautoja sudėjo į senį besmegenį, kurį nulipdė pasiekusi piečiausią planetos tašką. 

Išgirdusi klausimą, ar ši kelionė bus jos nutrūktgalviškų nuotykių su traktoriumi pabaiga, M.Ossevoort ėmė juoktis: „Taip. Manau, tai geriausias nuotykis traktoriumi, kokį tik įmanoma sugalvoti.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Manon Ossevoort
AFP/„Scanpix“ nuotr./Manon Ossevoort savo traktoriuje, su kuriuo nukeliavo ne tik į Afriką, bet ir Pietų ašigalį

Atvyksta į neeilinį renginį

Į Lietuvą M.Ossevoort atvyksta dėl „Massey Ferguson“ technikos pristatymo renginio, kurį organizuoja viena didžiausių šalies žemės ūkio technikos įmonių „East West Agro“.

Kompanija tapo vieninteliais „Massey Ferguson“ atstovais Lietuvoje, o vairuodama būtent pastarojo prekės ženklo traktorių M.Ossevoort ir pasiekė neeilinį rekordą.

„Nekantriai laukiu kelionės į Lietuvą. Čia lankysiuosi pirmą kartą. Tikiuosi, pas jus ne taip speiguota, kaip pavyzdžiui, Antarktidoje“, – šypsosi moteris.

Nuotykių ieškotoją iš Nyderlandų kalbins tokie patys „velnių priėdę“ keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius.

Jie teigė nekantriai laukiantys susitikimo su moterimi, savo kelione įrodžiusia, jog nėra neįveikiamo atstumo ar neįgyvendinamų svajonių.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius