Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pilotų kabiną bandęs įsiveržti keleivis su lipnia juosta pririštas prie kėdės

Sunkiai apgirtęs vyras Rusijoje turėjo būti pririštas prie kėdės lėktuve, kad nebekeltų grėsmės kitiems keleiviams ir net orlaivio pilotams.
Į pilotų kabinę bandęs įsiveržti lėktuvo keleivis su lipnia juosta pririštas prie kėdės
Į pilotų kabinę bandęs įsiveržti lėktuvo keleivis su lipnia juosta pririštas prie kėdės / Rusijos Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Iš Mineralinių Vandenų miesto Rusijoje į Novosibirską skridusiame „S7 Airlines“ lėktuve kilo incidentas. Vienas vyriškis kelionės metu tapo agresyvus ir pareikalavo „pasikalbėti“ su pilotu, rašo „The Mirror“. Kai vyras pamėgino įsiveržti į lakūnų kabiną, sukilo kiti keleiviai.

Minėtas maždaug 50–60 metų vyras buvo gerokai išgėręs ir jau skrydžio pradžioje elgėsi įtartinai, kabinėjosi prie palydovų, vėliau ėmė darytis agresyvus. Dėl kažkokių priežasčių jis kelionės metu panoro „šnektelėti“ su lakūnu ir pakilęs iš savo vietos bandė patekti pas pilotus.

Įgulos nariams į pagalbą tuomet jau atskubėjo kiti lėktuvo keleiviai ir jį pasodino į tuščią kėdę verslo klasėje. Kad vyras būtų sutramdytas, jis lipnia juosta buvo pririštas prie kėdės. Vienas keleivis po skrydžio pasakojo, kad vyras per incidentą elgėsi kaip „laukinė meška“.

Rusijos Vidaus reikalų ministerija informavo, kad lėktuvui nusileidus pareigūnai incidentą sukėlusį vyrą nugabeno į policijos nuovadą, ten jis ir toliau buvo sunkiai valdomas. Girtas vyras įžeidinėjo pareigūnus, mėgino juos užpulti. Jam už viešosios tvarkos pažeidimą gresia iki 5 metų kalėjimo.

Pats vyras išsiblaivęs esą aiškino nieko nepamenantis apie incidentą lėktuve.

Lėktuvo personalas yra treniruojamas, kaip elgtis įvairiausiuose scenarijuose ir kaip reaguoti į netinkamą keleivių elgesį, pradedant atsisakymu paklusti palydovo nurodymui atsisėsti ir net pačiais kraštutiniškiausiais atvejais, jei būtų bandoma patekti į skrydžio kabiną arba atidaryti avarinį išėjimą, neseniai rašė CNN.

Tarptautinės oro transporto asociacijos statistika rodo, kad vis daugėja incidentų, susijusių su nepaklusniais lėktuvo keleiviais. Naujausi turimi duomenys (2017 m.) rodo, kad nutinka vidutiniškai po vieną tokį įvykį per 1 053 skrydžius. 2016 metų duomenys pranešė apie vieną įvykį per 1 344 skrydžius.

Skrydžių palydovai, kalbėdami apie netinkamai besielgiančius keleivius, išskiria alkoholio vartojimo problemą. Alkoholio ore problema yra ta, kad skrydžio įgulos nariai net neįsivaizduoja, kiek keleiviai išgėrė prieš įlipdami į lėktuvą. Kartais pirmas ar antras gėrimas iš tikrųjų gali būti ketvirtas ar penktas.

Jei skrydžio metu kas nors pradeda rodyti girtumo požymius, oro palydovai gali atsisakyti keleiviui parduoti alkoholį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius