-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Veneciją atplaukė delfinai – šįkart tikrai

Prieš metus, dar pandemijos pradžioje, per pasaulį nuvilnijo smagi žinia – kad Venecijoje nutilus turistų ir laivelių triukšmui čia atplaukė delfinai. Greitai paaiškėjo, kad tai buvo melaginga žinia, o vaizdo įrašas darytas Sardinijoje. Tačiau šįkart į Veneciją išties atplaukė delfinai.
Į Veneciją atplaukė delfinai
Į Veneciją atplaukė delfinai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kovo 22 d., pirmadienį, du delfinai pasirodė prie Venecijos, rašo CNN. Toks neįprastas vaizdas kiek pradžiugino miesto gyventojus, kurie jau ir išvargę, ir apatiški dėl metus trunkančių apribojimų.

Į miestą atplaukė du dryžuotieji delfinai – manoma, kad tai motina ir jauniklis. Pirmiausiai jie pasirodė Giudecca kanale, ankstų rytą – apie 6 val. Juos pastebėjęs vienas gyventojas iškart apie tai informavo pareigūnus. Maždaug po valandos delfinai atplaukė į Didįjį kanalą.

Pamatęs neįprastą vaizdą, Luca Folinas griebė telefoną ir nufilmavo gyvūnus. Jo vaizdo įrašas bemat išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose.

„Tai buvo labai malonus siurprizas, – sakė jis CNN. – Pamatyti tokius unikalius gyvūnus taip arti Didžiojo kanalo. Bet jiems buvo kilęs pavojus. Kanale yra didelis eismas.“

Įraše galima girdėti, kaip žmonės nuo kranto šūkteli plaukiantiems, kad šie būtų atsargūs ir nesužeistų delfinų savo laivelių propeleriais.

Gelbėti delfinų ėmėsi CERT komanda iš netoliese esančio Padujos universiteto. Jiems pavyko gyvūnus sugauti Giudecca kanale, tarp San Giorgio Maggiore ir Zitelle bažnyčių.

„Delfinai buvo visiškai sutrikę, plaukė visomis kryptimis, buvo išsigandę, – CNN pasakojo vienas iš gelbėtojų Guido Pietroluongo. – Jie labiausiai orientuojasi pagal garsus, bet čia, kanale, juos supo sienos ir valtys. Dvi valandas žinduoliai plaukiojo ratais. Buvo būtina juos gelbėti.“

Iš viso buvo pasitelkti 9 laiveliai – jie išsirikiavę vienas už kito palengva vijo delfinus į Lido – Venecijos paplūdimį, kur lagūna pereina į Adrijos jūrą. Tai užtruko apie dvi su puse valandos.

Dryžuotieji delfinai yra reti svečiai Adrijos jūroje. Paprastai šie žinduoliai plaukioja Tirėnų ir Jonijos jūrose bei Adrijos jūros pietuose. Dažniausiai jie ir plaukioja grupėmis – vienoje gali būti ir apie šimtą delfinų. Labai retai jie plaukia tik dviese, taip pat juos retai kada išvysi pakrantėse.

Gali būti, kad motina su jaunikliu nuklydo ieškodami maisto. CERT atstovas svarstė, kad jie galbūt sekė paskui grobį Adrijos jūros centrinėje dalyje ir netyčia nuplaukė į šiaurę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius