Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iliustracijose – drastiškas skrydžių sumažėjimas Europoje ir pasaulyje

Naujojo koronaviruso COVID-19 plitimas turi milžiniškų pasekmių pasaulyje. Šiuo metu esant begalei draudimų keliauti visose pasaulio šalyse, oro eismas sumažėjo drastiškai. Jeigu skaičiai sako nedaug, pažvelkite į iliustracijas, kaip lėktuvai pranyko iš dangaus.
2020 kovo 6 d. ir 2020 balandžio 6 d.
2020 kovo 6 d. ir 2020 balandžio 6 d. / flightradar24.com iliustr.

Portalas flightradar24.com skelbia, kad šalims įvedus kelionių ribojimus, per visą kovo mėnesį skrydžių skaičius smuko 21,6 proc., palyginus su 2019-ųjų kovu. Tačiau viso mėnesio statistika ne visiškai gerai parodo, su kokiais iki šiol nematytais suvaržymais susidūrė aviacija – mėnesio pradžia dar nebuvo tokia tragiška kaip pabaiga.

Galerijoje – paties portalo paskelbtos iliustracijos, lyginančios oro eismo situaciją:

COVID-19 poveikis oro eismui prasidėjo trečią sausio savaitę, kai skrydžių Kinijoje sumažėjo beveik 75 proc. Vasario viduryje jų buvo dar mažiau, tačiau mėnesio pabaigoje ir pirmąją kovo savaitę eismas atsistatė iki 40 proc. įprastinių skaičių.

Europoje skrydžių mažėjimas prasidėjo paskutinę vasario savaitę, tačiau didžiausios problemos prasidėjo antrą kovo savaitę, kai oro eismas visame pasaulyje ėmė stoti. Pirmąją kovo savaitę skrydžių skaičius pasaulyje dar 4,5 proc. viršijo 2019 m. duomenis, tačiau paskutinę savaitę jų buvo jau 55,7 proc. mažiau nei praėjusiais metais.

Komercinių skrydžių kovą sumažėjo 27,7 proc. palyginus su 2019 m. kovu. Tačiau vėlgi, labai skiriasi mėnesio pradžia ir pabaiga. Pirmąją savaitę komercinių skrydžių buvo tik 3,9 proc. mažiau nei 2019-aisiais, bet paskutinę – jau net 62,9 proc.

Pirmą kovo savaitę komercinių skrydžių buvo tik 3,9 proc. mažiau nei 2019-aisiais, bet paskutinę – jau net 62,9 proc.

Beje, toks skrydžių sumažėjimas gali turėti ir netikėtų pasekmių – paveikti orų prognozes. Nevyksta skrydžiai, tad ir drastiškai sumažėjo lėktuvų renkamos informacijos kiekis, kuris padėdavo prognozuoti orus. Plačiau skaitykite čia: Dėl koronaviruso sumažėjęs skrydžių skaičius gali neigiamai paveikti ir orų prognozes

Lietuvos oro erdvėje pirmosiomis balandžio dienomis aptarnauta 82,5 proc. mažiau skrydžių nei pernai tuo pat laiku – iš viso 605, BNS pranešė skrydžių valdymo bendrovė „Oro navigacija“. Vadovas Mindaugas Gustys praėjusią savaitę sakė, jog antrasis metų ketvirtis dėl besitęsiančios pandemijos gali būti prasčiausias per visą įmonės istoriją.

Visame pasaulyje daugiau nei 100 oro linijų yra arba visiškai arba beveik sustabdžiusios savo paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius