Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Informacija „Voyage-Voyage“ klientams: kaip ir iki kada teikti prašymus dėl kompensacijų

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) turistus ir UAB „Voyage-Voyage“ organizuojamas keliones platinusius kelionių agentus informuoja apie pretenzijų UAB „Voyage-Voyage“ pateikimo tvarką.
Kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ biuras
Kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ biuras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Priminsime, kad balandžio 3 d. VTD direktoriaus įsakymu sustabdytas UAB „Voyage-Voyage“ kelionių organizatoriaus pažymėjimo galiojimas.

Įmonės klientai, įsigiję keliones, kurios jau neįvyks, dėl kompensacijų turėtų kreiptis į VTD. Prašymai bus priimami iki 2015 m. liepos 3 d.

Tiesa, kaip nurodoma VTD interneto svetainėje, šis terminas gali būti pratęstas, įvertinus nukentėjusių turistų skaičių ir Generalinės prokuratūros vykdomo tyrimo dėl UAB „Voyage-Voyage“ veiklos aplinkybes.

Prašymai bus tenkinami bei draudimo lėšos paskirstomos proporcingai pareikštų reikalavimų dydžiui, nepriklausomai nuo prašymo dėl nuostolių kompensavimo pateikimo datos. Apie konkrečius kompensacijų dydžius departamentas skelbs atskirai, įvertinęs visų nukentėjusių turistų patirtų nuostolių mastą.

Svarbu žinoti, kad prašymus dėl kompensavimo iš draudimo lėšų gali teikti tik tie turistai, kurie įsigijo organizuotas turistines keliones ir turi su UAB „Voyage-Voyage“ sudarytas turizmo paslaugų teikimo sutartis.

Draudimo procedūra negali būti taikoma išlaidoms, patirtoms įsigijus ne kelionės paketą, o vieną paslaugą (t.y. tik skrydžio lėktuvu bilietą arba tik apgyvendinimo viešbutyje paslaugą ir kt.).

Taip pat iš draudimo lėšų nebus kompensuojami nepanaudoti iš kitų kelionių organizatorių ar kelionių pardavimo agentų įsigyti skrydžio bilietai. Asmenys, įsigiję tik vieną paslaugą, turi teisę dėl įmokėtų pinigų grąžinimo pareikšti kreditorinius reikalavimus Įmonių bankroto įstatymo nustatyta tvarka.

Prašymus dėl kompensavimo iš draudimo lėšų gali teikti tik tie turistai, kurie įsigijo organizuotas turistines keliones ir turi su „Voyage-Voyage“ sudarytas sutartis.

Detali informacija, kokius dokumentus greta prašymo būtina pateikti VTD, skelbiama interneto svetainėje www.tourism.lt

Surinkęs turistų pretenzijas, departamentas inicijuos turistų patirtų išlaidų kompensavimo procedūrą iš kelionių organizatoriaus turimo prievolių įvykdymo laidavimo draudimo.

Priminsime, kad UAB „Voyage-Voyage“ veikla apdrausta „BTA Insurance Company“ SE Lietuvos filiale Laidavimo draudimo polisu. Draudimo suma yra 91 372,70 eurų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius