Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas, Indonezija ir Nepalas turizmo parodoje siūlo lietuviams atverti naujus horizontus

Savo šalis „Adventur“ parodoje pristatantys egzotiškų šalių atstovai tikisi sudominti lietuvius naujais kraštais. Jei apie Tunisą ar Kroatiją, kaip apie kelionių kryptį, pagalvojame pakankamai dažnai, Iranas, paslaptingasis Nepalas ar tolimoji Indonezija kol kas įrašomos tik į patyrusių nuotykių ieškotojų planus.
„Adventur“ parodoje netrūko ir vietos, ir užsienio turizmo naujovių
„Adventur“ parodoje netrūko ir vietos, ir užsienio turizmo naujovių

Iranas – užslėptas pasaulio lobynas

Irano ambasados sekretorius Lenkijoje Gholamhosseinas Ebrahimis laužo stereotipus apie savo šalį ir kviečia apsilankyti vienoje svetingiausių regiono valstybių. „BBC ir CNN rodo tik pačias blogiausias žinias iš Irano, bet juk mes turime tiek kultūrinio ir istorinio paveldo, žmonės – vieni nuoširdžiausių pasaulyje, o turizmo galimybės beribės“, – Irano, kaip „blogio ašies“ stereotipus griauna G.Ebrahimis.

M.Vadiaio nuotr./Irano atstovas Gholamhosseinas Ebrahimis
M.Vadišio nuotr./Irano atstovas Gholamhosseinas Ebrahimis

Su ambasados atstovo žodžiais iš tiesų negalima nesutikti: UNESCO organizacija paskelbė Iraną dešimtąja pasaulio valstybe pagal istorinių paminklų ir pasaulio paveldo kiekį. O pagal gamtos ir ekosistemos įvairovę Iranas užima penktą vietą tarp visų pasaulio šalių. Pavyzdžiui šalies dykumose galima užtikti net gepardų.

„Jei ne konfliktas su JAV, Iranas būtų daug atviresnė valstybė turistams“, – įsitikinęs Irano atstovas „Adventur“ parodoje. Antra vertus, tik tai ir išsaugo žmonių nuoširdumą bei malonų bendravimą su keliautojais, o masinis turizmas tai greitai pakeistų. „Užsukite į Iraną – būsite priimti su šypsena ir beribiu svetingumu“, – lietuvius į savo šalį kvietė G.Ebrahimis.

Daugiau apie Iraną galite pasiskaityti projekte „Be sienų“. 

Studijų programa – Indonezijoje

Jei Vietnamas, Tailandas ir Filipinai jau įsitvirtino lietuvių sąmonėje, kaip patrauklios, egzotiškos ir sąlyginai pigios kelionių kryptys, Indonezijai šį vardą Lietuvoje dar reiks išsikovoti. To į „Adventur“ parodą ir atvyko Indonezijos šalies ambasados Kopenhagoje atstovai. „Indonezija labai toli ir pakankamai brangi kelionė, todėl lietuvių šioje šalyje vis dar mažokai“, – pripažino ambasados ministrė patarėja Parbadiani Poppy Tobing. 

M.Vadiaio nuotr./Indonezijos stendas
M.Vadišio nuotr./Indonezijos stendas

Kaip geriausią galimybę jauniems žmonėms aplankyti egzotišką džiunglių šalį, ambasados atstovai siūlo studijų programas su stipendija visiems metams. „Kviečiame mokytis indoneziečių kalbos ir kultūros į visus šalies universitetus – nuo sostinės Džakartos iki turistinės Balio salos“, – maloniai lietuvius studijuoti į Indoneziją pakvietė P.P.Tobing.

Lietuviai „Darmasiswa“ studijų programai paraiškas gali teikti į Indonezijos ambasadą Kopenhagoje. Studijuoti galima indoneziečių kalbą, tradicinius menus, tradicinius amatus, turizmą, ekonomikos, islamo ar aplinkosaugos studijas. Daugiau apie galimybę studijuoti Indonezijoje galite sužinoti čia.

„Svarbiausiai, kad norint patekti į programą, nereikia būti baigus profesinių studijų ar išmanyti norimą studijuoti dalyką. Tereikia įtikinti paraiškos svarstytojus savo motyvaciniu laišku“, – užtikrino Indonezijos ambasados ministrė patarėja.

Anot P.P.Tobing, lietuviai šioje programoje dalyvauja aktyviai ir išsiskiria iš kitų šalių. „Lietuviams turime virš 20 vietų, o paraiškų iš Lietuvos jau dabar yra 34”, – sakė ambasados atstovė.

Nepalas – ir dvasiai, ir nuotykiui patirti

Nepalo renginių organizavimo ir verslo konsultavimo įmonės direktorius Nareshas Shrestha į „Adventur“ parodą Lietuvoje atsivežė apie 10 budistų vienuolių. Spalvotas ir įvairenybių pilnas paviljonas – vienas labiausiai masinančių parodos lankytojus. „Didesnėse turizmo parodose Vakarų Europoje užtenka ir paprasto stendo su stalu ir lankstinukais, tačiau čia, Lietuvoje, žmonės dar labai nedaug žino apie mūsų šalį. Taip siekiame atkreipti dėmesį“, – pasakoja Nepalo turizmo atstovas.

Adventur parodoje netrūko ir vietos, ir užsienio turizmo naujovių
„Adventur“ parodoje netrūko ir vietos, ir užsienio turizmo naujovių

Vienas pagrindinių dalykų, kurio klausinėja lietuviai: kaip nepaliečiai išgyvena 12 mėnesių sniego. N.Shrestha juokiasi, kad daugelyje Nepalo vietų ne tik žiemos nėra, tačiau nesninga ir visus metus. „Jei dar alpinizmą ir Himalajus su Nepalu susieja, tai kitų dalykų Rytų Europoje apie Nepalą žmonės nežino“, – įsitikinęs N.Shrestha.

Į Nepalą per metus atvyksta pakankamai nedaug turistų – tik apie 1 mln. žmonių. Tokiai gamtos įvairovės pilnai šaliai tai tikrai netenkinantis rodiklis. „Daugiausiai Nepalo pramogų ir kelionių susiję su kalnais, tačiau galime pasiūlyti ir nuotykių keliones, dvasinį turizmą, atpalaiduojančias atostogas. Vieno ko neturime – jūros pakrantės, tačiau visa kita atperka šį trūkumą“, – sako Nepalo turizmo ir verslo organizacijoms priklausantis vyras. Iki 2020 aktyviai reklamuodami savo šalį nepaliečiai tikisi turistų srautus padvigubinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius