Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Vilniaus išskrido antradienį į Madeirą neišleistas „Boeing 737 MAX 8“

Po to, kai Etiopijoje sudužo „Boeing 737 MAX 8“ orlaivis, Europos aviacijos saugumo agentūra uždraudė Europos Sąjungos oro erdvėje naudoti du „Boeing“ modelius – „MAX 8“ ir „MAX 9“. Dėl to antradienio vakarą iš Vilniaus oro uosto į Madeirą negalėjo išskristi lėktuvas su 154 keleiviais. Trečiadienį jam buvo leista išvykti be keleivių.
„Boeing 737 MAX“ Vilniaus oro uoste
„Boeing 737 MAX“ Vilniaus oro uoste / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lėktuvas priklauso Lenkijos bendrovei „Travel Service Polska“, skraidinančiai kelionių organizatorės „Itaka“ turistus. Antradienio vakarą buvo atsiųstas kitas orlaivis, ir keliautojai išskraidinti į Madeirą.

Trečiadienio dieną išskrido ir „Boeing 737 MAX 8“ – 11.37 val. jis pakilo iš Vilniaus oro uosto skrydžiui į Prahą.

VIDEO: ES oro erdvėje uždraustas „Boeing 737 MAX“ pakilo iš Vilniaus oro uosto

Kaip 15min sakė Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovas Marius Zelenius, tai buvo techninis skrydis – orlaivis skrido tik su įgula.

Valstybės įmonės „Oro navigacija“ atstovas Vytautas Beniušis 15min paaiškino, kad šiuo konkrečiu atveju leidimas jam išskristi duotas todėl, kad lėktuvas buvo be keleivių.

Daugiau „Boeing 737 MAX 8“ Lietuvos oro uostuose nėra. „Tai buvo vienintelis nuo vakar vakaro, ir jis jau išskrido – daugiau pas mus nebėra tokio modelio lėktuvų“, – teigė M.Zelenius.

Uždrausta įskristi į Lietuvos oro erdvę

Draudimą naudoti lėktuvus Europos aviacijos saugumo agentūra priėmė po „Ethiopian Airlines“ orlaivio „Boeing 737 MAX 8“ katastrofos, per kurią žuvo visi lėktuvu skridę 157 keleiviai bei įgulos nariai. Pernai spalį to paties modelio bendrovės „Lion Air“ lėktuvas sudužo Indonezijoje, žuvo 189 žmonės.

Naktį per Lietuvą tranzitu turėję skristi orlaiviai dėl įsigaliojusio draudimo per Lietuvą neskrido, trečiadienį informavo „Oro navigacija“. „Skrydžių sauga ir keleivių gyvybės laikoma didžiausiu prioritetu aviacijoje“, – teigta pranešime.

Draudimas naudotis Lietuvos oro erdve „Boeing 737 MAX 8“ ir „Boeing 737 MAX 9“ orlaiviams galios neribotą laiką, kol Europos aviacijos saugumo agentūra (EASA) ir skrydžių saugą Lietuvos oro erdvėje prižiūrinti Transporto kompetencijų agentūra priims kitą sprendimą.

Paprastai minėtų abiejų tipų orlaivių per Lietuvos oro erdvę praskrisdavo ar leisdavosi Lietuvos oro uostuose iki dešimties per dieną, pranešė oro navigacijos paslaugas Lietuvos oro erdvėje teikianti valstybės įmonė „Oro navigacija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius