-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ispanija dėl kritusių raketos liekanų buvo uždariusi dalį oro erdvės

Ispanija penktadienį buvo trumpam uždariusi dalį savo oro erdvės, kai pro šalį praskriejusios kinų raketos liekanos sutrikdė susisiekimą oru keliuose miestuose, įskaitant Barseloną, pranešė pareigūnai.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123rf.com nuotr.

Katalonijoje ir keliuose kituose regionuose skrydžiai buvo „visiškai apriboti“ 40-iai minučių „dėl pavojaus, susijusio su kosminio objekto CZ-5B kryčiu per Ispanijos oro erdvę“, – tviteryje paskelbė Katalonijos civilinės saugos tarnyba.

Oro erdvės uždarymas, prasidėjęs 9.38 val. vietos (10.38 Lietuvos) laiku, palietė ir kelis kitus Ispanijos šiaurės regionus, pridūrė pareigūnai.

Dėl to buvo laikinai sutrikdyti skrydžiai į ir iš Katalonijos sostinės Barselonos, Taragonos, Reuso ir Ibisos Balearų salose bei kitų vietų, pranešė Ispanijos oro uosto operatorė AENA.

123rf.com / Barselona
123rf.com / Barselona

Raketa „Long March 5B“ (CZ-5B) pirmadienį buvo paleista Pietų Kinijoje, kad pristatytų paskutinį modulį šiuo metu statomai Kinijos kosminei stočiai.

11:01 val. Ispanijos (12.01 Lietuvos) laiku raketos nuolaužos nukrito į Ramiojo vandenyno pietinę-centrinę dalį, tviteryje pranešė JAV kosmoso vadovybė.

Kai raketos nukrenta atgal į Žemę, dauguma jų sudega vėl patekusios į Žemės traukos lauką, nors gali išlikti didelių gabalų.

Kinija sulaukė kritikos dėl to, kad praeityje leido raketoms nekontroliuojamai kristi į Žemę.

Liepą vienos Kinijos raketos likučiai nukrito į Sulu jūrą Filipinuose, todėl JAV pareigūnai priekaištavo Pekinui, kad šis nepasidalijo informacija apie galimai pavojingo objekto nusileidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius