Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija paskelbė taisykles viešbučiams – kai kurios jų stebina

Pietų Europos šalys ieško būdų, kaip kuo greičiau saugiai atsiverti ir priimti taip jų ekonomikoms svarbius turistus. Ispanija savo viešbučiams paskelbė 20 taisyklių, kurių bus privalu laikytis ir darbuotojams, ir keliautojams.
Viešbutis
Viešbutis / 123rf.com nuotr.

Kaip pažymi thesun.co.uk, tarp 20-ies taisyklių yra ir puikiai suprantami saugumo ir sveikatos reikalavimai, bet yra ir šiek tiek stebinančių. Pavyzdžiui, nebus galima palikti rankšluosčių ant vonios kambario grindų.

Taisykles sukūrė sveikatos ekspertai iš Ispanijos turizmo kokybės instituto.

  1. Viešbučio svečiai, įeinantys į vestibiulį, turės pereiti dezinfekuojančiais kilimėliais, kad nuvalytų savo apavą.
  2. Visame viešbutyje turės būti laikomasi atstumo, įskaitant ir registratūrą. Joje ant grindų bus sužymėtos vietos, kur galima stovėti. Tad gali atsirasti ilgesnės eilės atvykus į viešbutį.
  3. Jeigu atvykstate automobiliu, tikriausiai nebus jį pastatančio darbuotojo. Jeigu norėsite, kad jūsų lagaminus darbuotojas nuneštų į kambarį, jie turės būti nuvalomi ir dezinfekuojami.
  4. Tarp svečių ir darbuotojų negalės būti jokių rankų paspaudimų ar apsikabinimų – nesvarbu, kiek kartų jau esate lankęsi tame pačiame viešbutyje.
  5. Pasirašinėjant registratūroje, nebus galima naudoti jos rašiklio. Jeigu svečiai visgi neturės savo, rašiklis kaskart turės būti dezinfekuojamas.
  6. Liftu keltis galės tik šeima. Jeigu bus ir kitų asmenų, reikės dėvėti kaukes.
  7. Darbuotojai turės dėvėti apsaugines priemones, kaukes, pirštines, kurias jie reguliariai keis. Jų uniformos turės būti skalbiamos kasdien, o asmeniniai drabužiai laikomi sandariuose krepšiuose. Visi jų asmeniniai daiktai – pradedant telefonais ir baigiant akiniais – turės būti dezinfekuojami.
  8. Visur turės būti dezinfekcinio skysčio ir galimybė nusiplauti rankas.
  9. Nebus leidžiama likti kambaryje, kai jį tvarkys kambarinė (kuri, žinoma, bus su kauke ir pirštinėmis).
  10. Nebus galima sumesti panaudotų rankšluosčių ir nešvarių rūbų ant grindų. Reikės juos sudėti į sandarų krepšį, o tuomet kambarinė jį įdės į dar vieną. Tikrai negalima bet kur palikinėti savo apatinių.
  11. Bendrieji tualetai bus valomi ir dezinfekuojami mažiausiai 6 kartus per dieną. Vietoj medžiaginių rankšluosčių bus naudojami vienkartiniai popieriniai.
  12. Svečiai negalės dalintis daiktais, pavyzdžiui, knygomis. Jeigu jo nebus įmanoma tinkamai dezinfekuoti, daiktas turėtų būti savaitei padėtas į karantiną.
  13. Visi daiktai kambariuose bus dezinfekuojami – nuo tualeto baldų iki telefono, šviestuvų ir tualeto šepečio.
  14. Mini barai išnyks, nebent viešbutis galės garantuoti, kad jie bus tinkamai dezinfekuojami po kiekvieno svečio. Bus pašalintos nebūtinos interjero detalės, tokios kaip kilimai ar paveikslai, nes ant jų gali išsilaikyti virusai.
  15. Mokėjimai viešbutyje turi būti atliekami ne grynaisiais pinigais. Jie nebus draudžiami, tačiau primygtinai rekomenduojama jais nesinaudoti.
  16. Kaskart išeinant iš kambario raktą turėsite palikti registratūroje, kur šis bus dezinfekuojamas.
  17. Viešbučio restoranuose neliks bendro naudojimo druskos, pipirų, aliejaus. Taip pat reikės išlaikyti atstumą nuo kitų žmonių.
  18. Lyginimo paslaugos bus labai apribotos arba išvis nebus teikiamos. Papildomos pagalvės ir užklotai turės būti laikomi apsauginiuose krepšiuose.
  19. Sporto salėse bus griežtos higienos taisyklės. Tarp užsiėmimų – didesni tarpai, o svarmenys, kamuoliai ir panašūs daiktai arba nuolat dezinfekuojami, arba pašalinti.
  20. Jeigu žaisite golfą, čia irgi patirtis bus kitokia. Kiekvienas žaidėjas turės dezinfekuotis savo kamuoliukus, nebus galima dalintis vežimėliais, nebus galima liesti vėliavų ir pan.

Jau anksčiau skelbta, kad viešbučiuose nebeliks ir savitarnos bufetų. Kol kas dar laukiama konkrečių taisyklių dėl baseinų.

Tikėtina, kad svečiams bus rekomenduojama nuolat dėvėti kaukes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius