Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Italijos miestas nori uždrausti „Google Maps“ – turistus jau reikėjo gelbėti 144 kartus

Italijos miestas pastatė ženklus, kuriais ragina nesinaudoti „Google Maps“, nes per daug žmonių per šią programėlę jau pasiklydo.
Baunei apylinkės Sardinijoje
Baunei apylinkės Sardinijoje / 123rf.com nuotr.

„Per daug sedanų ir mažų automobilių įstrigo nepravažiuojamuose keliukuose, kartais netgi ir ne keliuose, – sakė Baunei miesto meras Salvatore Corrias. – Visa tai dėl to, kad seka „Google Maps“ pasiūlymais, kurie mūsų keliuose dažnai klaidina.“

Baunei miestas Sardinijos saloje yra pamėgtas keliautojų dėl savo kalnuotos pakrantės. Tačiau, kai jie naudojasi „Google Maps“, nemažai jų įvažiuoja į siaurus, tik pėstiesiems skirtus takus be galimybės apsisukti.

Paskutinis lašas kantrybės taurėje buvo praėjusią savaitę, kai porą su „Porsche“ turėjo traukti gelbėjimo tarnybos, kai jie įstrigo sudėtingame kalnų kelyje.

Gelbėjimo operacijos brangiai kainuoja ir miestui, o ir keliautojams atsieina brangiai, nes jie dažnai apgadina savo automobilius. Per pastaruosius dvejus metus buvo jau 144 gelbėjimo operacijos, teigė meras.

Mieste pristatyta ženklų su perspėjimais nesekti „Google Maps“ nurodymais. Baunei atstovai taip pat kreipėsi į „Google“, kad šie ištaisytų klaidas savo žemėlapyje. Bendrovė teigė ieškanti, kaip išspręsti šią problemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius