-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 14 /10:59

J.Džiugelio kelionės iššūkiai nesibaigia: buvo dingęs 10 tūkst. eurų vertės vežimėlis

Seimo narys Justas Džiugelis pirmadienį susidūrė su netikėtomis kliūtimis oro uoste – LOT avialinijoms jo vežimėlis pasirodė per sunkus, tad išskristi į Ukrainą jam nepavyko net kelis kartus. Galiausiai tikslą jis pasiekė Ukrainos avialinijomis, tačiau po kelionės grįžus į Vilnių iškilo nauja problema – paaiškėjo, kad dingo jo 10 tūkst. eurų kainuojantis vežimėlis.
Justas Džiugelis Vilniaus oro uoste ir po skrydžio
Justas Džiugelis Vilniaus oro uoste ir po skrydžio / J.Džiugelio nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys pirmadienį ryte turėjo iš Vilniaus oro uosto išskristi į Varšuvą, iš ten – į Odesą. Nors avialinijos buvo iš anksto informuotos apie J.Džiugelio vežimėlį, tik atvykus į oro uostą paaiškėjo, kad dėl to yra iškilusių problemų. Lenkijos LOT atstovai teigė, kad vežimėlis – per sunkus.

Praleidęs beveik visą dieną oro uoste parlamentaras galiausiai į Ukrainą išskrido su „Ukraine International Airlines“. Tomis pačiomis avialinijomis jis ir grįžo atgal į Lietuvą – su persėdimu Kijeve. Tačiau nusileidęs Vilniuje jis gavo blogų žinių – jo vežimėlis dingo.

„Po kelionės į Odesą iš mano vežimėlio liko tik šis pultelis, kurį įsidėjau į rankinį bagažą. Visa kita dingo pakeliui iš Kijevo į Vilnių“, – savo paskyroje feisbuke parašė J.Džiugelis.

„Nepaisant to, kad Kijeve aš savo vežimėlį mačiau fiziškai, atskridęs į Vilnių jo pasigedau. Bagažo skyrius informavo, kad nieko nebėra – vežimėlis neatskrido su manimi“, – 15min pasakojo Seimo narys.

J.Džiugelis svarstė, kad tai galėjo įvykti ir dėl Kijevo oro uoste įvykusio nesusipratimo. Specialiame keltuve, kuriuo jis turėjo būti įlaipintas į lėktuvą, skrendantį į Vilnių, buvo ir kitas žmogus su negalia, kuriam reikėjo į lėktuvą į Kazachstaną.

„Iš pradžių nuvažiavome išlaipinti jo, o tik tada išsiaiškino, kad aš skrendu ne į Kazachstaną – tuomet apsisuko ir nuvažiavo prie lėktuvo, kuris skrenda į Vilnių. Galbūt ten įvyko nesusipratimas. Galbūt vežimėlis buvo pakrautas į kitą lėktuvą“, – kėlė versiją J.Džiugelis.

Šįryt Seimo narys galiausiai sulaukė žinių, kad vežimėlis atsirado, jis Vilnių pasieks apie vidurdienį. „Nežinau, kiek jis pasaulio per naktį apkeliavo“, – juokavo parlamentaras.

Nedraustas, nes niekas nedraudžia

J.Džiugelis rašė, kad savo elektrinių „kojų“ nebuvo apdraudęs. „Tai tegul tampa pamoka ne tik man, bet ir visiems keliautojams“, – patarė jis.

Tačiau, pasirodo, apdrausti 10 tūkst. eurų vertės elektrinį vežimėlį nėra taip paprasta. J.Džiugelis pasakojo anksčiau domėjęsis galimybėmis tai padaryti, bet iš draudimo bendrovių gavęs tą patį atsakymą – nedraudžia, nes neturi klasifikacijos, kokia tai transporto priemonė – nei dviratis, nei elektromobilis.

„Po to, kai pats savu kailiu patyriau tokią problemą, supratau, kad jis gali dingti, gali gal ir ilgiau neatsirasti. Reikės kalbėtis su draudimo kompanijomis, kaip visgi galima būtų vežimėlį apdrausti, – 15min sakė Seimo narys. – Elektrinių vežimėlių Lietuvoje daugėja, vis daugiau atsiranda ir specialių skuterių žmonėms, kurie sunkiau juda. Reikia tą problemą išspręsti.“

Visgi parlamentaras pridūrė, kad jo kelionė į Ukrainą buvo labai naudinga. „Sutikau įdomių žmonių, dalinomės patirtimi, parsivežu kelias naujas idėjas. Tad, nepaisant visų dar Vilniuje prasidėjusių nemalonumų, keliauti buvo išties verta. Neužsidarykite tarp keturių namų sienų. #ŽvelkDžiugiai“, – optimistiškai savo žinutę feisbuke baigė J.Džiugelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius