-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Japonija pradeda atsiverti turistams iš užsienio

Japonija penktadienį sušvelnino atvykimo reikalavimus užsienio turistams, kurie nuo penktadienio jau gali pateikti prašymus išduoti vizas, su sąlyga, kad turistai dalyvaus tik gido lydimose ekskursijose bei sutiks laikytis veido kaukių dėvėjimo reikalavimo ir kitų antivirusinių priemonių, šaliai mėginant subalansuoti verslo poreikius ir kovą su COVID-19.
Nara, senoji Japonijos sostinė, joje gausu budistinio paveldo
Nara – senoji Japonijos sostinė / 123RF.com nuotr.

Penktadienis yra pirmoji diena, kai galima pradėti procedūras, reikalingas gauti leidimus atvykti į šalį, o pirmieji turistai atvyks ne anksčiau kaip birželio pabaigoje, nors oro uostų imigracijos ir karantino tarnybos jau yra pasirengusios jų priėmimui.

Japonijos turizmo agentūra teigia, kad turistai galės atvykti iš 98 šalių ir regionų, įskaitant Jungtines Valstijas, Didžiąją Britaniją, Kiniją, Pietų Korėją, Tailandą ir Singapūrą, kuriuose, kaip laikoma, užsikrėtimo rizika nėra didelė.

Dalinis tarptautinio turizmo atnaujinimas Japonijoje, kuris buvo sustabdytas per koronaviruso pandemiją, vykdomas pagal gaires, pagrįstas gegužės pabaigoje atliktu eksperimentu. Jame dalyvavo apie 50 dalyvių, daugiausia kelionių agentūrų darbuotojai iš Australijos, Singapūro, Tailando ir JAV.

Vienu atveju keturių narių grupės turas buvo atšauktas, kai vieno iš dalyvių, atvykus į Japoniją, COVID-19 tyrimas buvo teigiamas.

„Tikimės, kad atvykstamojo turizmo atnaujinimas padės paskatinti vietos ekonomiką“, – žurnalistams penktadienį kalbėjo Žemės, infrastruktūros, transporto ir turizmo ministras Tetsuo Saito.

„Mes ir toliau dėsime pastangas, kad atkurtume turizmo paklausą, kartu subalansuodami kovos su infekcijomis priemones ir socialinę bei ekonominę veiklą“, – pridūrė jis.

Vadovaujantis gairėmis, dalyvių prašoma didžiąją laiko dalį dėvėti veido kaukes ir įsigyti draudimą, kuris padengtų medicinines išlaidas, jei jie užsikrėstų COVID-19.

Taisyklės nenustato vienos grupės dalyvių skaičiaus ribos, tačiau kelionių vadovai turės dalyvauti visos kelionės metu.

Sulaukusi kritikos, kad šalies taikoma griežta sienų kontrolė yra ksenofobiška, Japonija šių metų pradžioje pradėjo švelninti apribojimus.

Birželio 1 d. šalis padvigubino paros atvykėlių skaičių iki 20 tūkst., įskaitant Japonijos piliečius, užsienio studentus ir kai kuriuos keliautojus verslo reikalais.

Kol kas į paros limitą bus įtraukti ir kelionių paketus įsigiję turistai, o pareigūnai teigia, kad užtruks šiek tiek laiko, kol užsienio lankytojai galės atvykti į Japoniją individualiai.

Japonijoje įsikūrusios verslo grupės, atstovaujančios Didžiojo septyneto šalims ir Europos Sąjungai, bendrame pareiškime penktadienį pasveikino laipsnišką Japonijos užsienio turizmo atnaujinimą, tačiau paragino vyriausybę „toliau švelninti sienų kontrolės priemones, kad būtų sudarytos palankesnės sąlygos kurti aplinką, kurioje žmonės, prekės , pinigai ir skaitmeninės technologijos gali judėti laisvai, taip skatinant Japonijos ekonomikos augimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius