-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunuoliai iš Lietuvos siekia įveikti aukso žygį Islandijoje

Jaunimo neformaliojo ugdymo programos DofE aukso lygio dalyviai rugpjūčio 5-8 dienomis pažins Islandijos laukinę gamtą, nes šioje šalyje įgyvendins DofE aukso žygį. Per keturias dienas ketina įveikti ne mažiau kaip 80 kilometrų pėsčiomis, rašoma pranešime spaudai.
Islandija
Islandija / 123rf.com nuotr.

Žygį planavo ir finansavimą jam įgyvendinti susirado savarankiškai. Prieš tai, dar pavasarį, atkaklūs jaunuoliai įveikė bandomąjį žygį Labanoro girioje, kurio metu, kaip patys teigia, įgijo komunikacijos, empatijos ir emocijų valdymo įgūdžių, sustiprino fizinę ištvermę ir tapo komanda, pasiryžusia vieningai įveikti Islandijos iššūkį.

„Islandijoje turėsime daug didesnį fizinį iššūkį nei bandomajame žygyje Labanoro girioje, tačiau jau mažesnį psichologinį krūvį, nes vieni kitus pažįstame geriau. Patyrę asmenybės lūžių ir reflektyvių akimirkų bandomojo žygio metu, žinosime kaip pastiprinti vieną ar kitą komandos narį palūžus ar praradus motyvaciją. Esame jauni ir maksimalistai, tad Islandiją pasirinkome dėl rimto iššūkio ir naujų įspūdžių.

Organizatorių nuotr./Jaunuoliai iš Lietuvos siekia įveikti aukso žygį Islandijoje
Organizatorių nuotr./Jaunuoliai iš Lietuvos siekia įveikti aukso žygį Islandijoje

Šiai kelionei pradėjome ruoštis dar mokslo metų pradžioje, ieškodami rėmėjų ir pagalbos, nes šalis, į kurią keliausime, nėra pigi, o pačių galimybės ribotos, tačiau, sutelkę pajėgas, kartu mes galime viską. Dėkojame verslininkams, patikėjusiems mūsų troškimu išbandyti savo jėgas žygyje kalnuose ir suteikusiems paramą“ – dalijosi Kotryna Sadauskaitė, DofE aukso lygio dalyvė.

Bandomasis žygis Labanoro girioje šešiems savimi pasitikintiems, ambicingiems, beveik viską online suderinusiems ir suplanavusiems ryžtingiems jaunuoliams, vis tik buvo iššūkis. Nors fiziškai eiti nebuvo sunku, tačiau didelis iššūkis buvo aktyviai judėti po ilgo karantino laikotarpio praleisto namuose. Didelis darbas save motyvuoti veikti, neprarasti ryžto siekti tikslo, kad ir kaip sudėtinga bebūtų.

Organizatorių nuotr./Žygis Labanore
Organizatorių nuotr./Žygis Labanore

„Mes tai padarėme – nuėjome suplanuotus 80 kilometrų, pasiekėme tikslą, nufilmavome filmuką. Eidami fiksavome klaidas, kūrėme, džiaugėmės, pykomės, taikėmės ir planavome, svajojome apie DofE aukso kvalifikacinį žygį Islandijoje. Padarėme nemažai klaidų, iš kurių pasimokėme. Ši programa būtent ir yra tokia, kuri skatina nesustoti, neužsisėdėti nepasisekus, bet reflektuoti ir judėti į priekį. Pergalvoti, ką padarėme ne taip, ir žygiuoti toliau, pritaikyti kitą taktiką, kitas taisykles tame pačiame žaidime.

Organizatorių nuotr./Žygis Labanore
Organizatorių nuotr./Žygis Labanore

Reflektuojantis žmogus – protingas žmogus. Tik reflektuodami galime augti ir keistis, tai įgūdis, įgalinantis suvokti pasaulio judėjimą ir galimybes greit prisitaikyti pasikeitus aplinkybėms. Svarbiausia, kad tai moko mus, jaunus žmones, keistis ir bandyti daryti kitaip“ – prisiminė mergina.

DofE žygiai ypatingi tuo, kad yra atsakingai planuojami pačių žygio dalyvių, naviguojamasi pasikliaujant žemėlapiu ir kompasu, nedidelė – 4-7 žmonių komanda išsikelia bendrą tikslą ir žygio metu jo siekia. Šie žygiai vertinami nepriklausomų vertintojų. Viso to esmė – mokymasis iš patirties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius