-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jelgava kviečia į jubiliejinę ledo skulptūrų šventę

Vasario 9–11 dienomis jau 20 kartą Jelgavoje įvyks Tarptautinis ledo skulptūrų festivalis, kurio tema – „Svajonės“. Sukakties proga festivalis pirmą kartą vyks trijose vietose: Pašto saloje, Janio Čakstės (Jāņa Čakstes) bulvare ir Hercogo Jėkabo (Hercoga Jēkaba) aikštėje. Dalyvauti festivalyje komisija patvirtino 30 profesionalių skulptorių iš 10 šalių: Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Airijos, Portugalijos, Norvegijos, Nyderlandų, Ukrainos, Bulgarijos ir Kinijos.
Ledo skulptūros Jelgavoje
Ledo skulptūros Jelgavoje / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Ledas

Festivalyje savo kūrinius demonstruos 30 profesionalių skulptorių iš 10 pasaulio šalių. Pernai šiame festivalyje apsilankė per 80 tūkst. žmonių. Šiemet tikimasi dar daugiau. Ne tik dėl to, kad tai dvidešimtasis festivalis, bet ir dėl to, kad veiksmas vyks mažiausiai trijose miesto vietose.

Beje, pirmasis Jelgavos ledo skulptūrų festivalis buvo daug kartų mažesnis. Dalyvavo du Latvijos skulptoriai su dešimčia skulptūrų. Dabar per tris dienas ledo šventė sukviečia kone daugiau lankytojų, nei pačiame mieste yra gyventojų.

Jelgavos miesto savivaldybės įstaigos „Kultūra“ organizuotame eskizų atrankos konkurse gautos 78 menininkų paraiškos ir 139 ledo skulptūrų eskizai. Skulptoriai temą interpretuoja įvairiai – vieniems svajonės yra susijusios su ateities viltimis ir planais, kitiems – su neribotomis vaizduotės ir laisvės teikiamomis galimybėmis, kurias įmanoma įgyvendinti tik svajojant.

Konkurse menininkai dalyvaus dviejose kategorijose – asmeninė skulptūra ir komandinė skulptūra. Festivalio metu iš viso bus sukurtos 45 konkurso skulptūros – 30 mažų (individualių) ir 15 didelių (komandinių). Taip pat papildomai bus sukurta keletas fotoskulptūrų ir Koskenkorvo ledo baras.

Ledo skulptoriai į Jelgavą atvyks vasario 4 d. ir dirbs iki vasario 9 d., o lankytojai pasimėgauti festivalio aplinka ir apžiūrėti skulptorių darbus galės vasario 9–11 d.

Per šiuos 20 metų festivalis tapo svarbiu renginiu. Jis pažymėjo Jelgavą pasaulio didžiausių ledo skulptūrų festivalių žemėlapyje ir yra didžiausias iš tokių renginių Baltijos šalyse, į kurį kasmet pateikia paraiškas daugiau nei 50 profesionalių skulptorių iš viso pasaulio. Ypatingas renginys lauke žiemą yra pagrindinė turistų apsilankymo vieta Latvijoje, kuriame apsilanko tūkstančiai lankytojų ne tik iš Latvijos, bet ir iš užsienio šalių. Festivalio metu daugiau nei 70 tonų ledo virs grandioziniais meno kūriniais, kurie atspindės drąsiausias autorių idėjas.

Festivalio metu svečių laukia plati kultūrinė ir pramoginė programa – pasirodys „Mesa“, „Bermudu divstūris“, Samanta Tina ir Tadas Rimgaila (Lietuva), Latvijos „X faktoriaus“ dalyviai, „My Radiant You“ ir DJ Rudd. Taip pat vyks ir įvairūs muzikiniai žaidimų spektakliai vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius