Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūrą pamatyti norintys gyventojai kreipėsi į teismą dėl draudimo per karantiną – ir laimėjo

Regioninis teismas rytų Vokietijoje paskelbė, kad vietos gyventojai gali Velykų savaitgalį vykti į populiarią Baltijos jūros pakrantę, nors ir galioja karantinas, rašo BBC.
Per karantiną ištuštėjęs Greifsvaldas
Per karantiną ištuštėjęs Greifsvaldas / imago images/BildFunkMV/Scanpix nuotr.

Greifsvaldo aukščiausiasis teismas paskelbė, kad regioninės valdžios draudimas keliauti buvo neproporcinga priemonė, žabojanti vietos žmonių teises. Tačiau draudimas žmonėms iš kitų Vokietijos regionų vykti prie jūros išliks.

Meklenburgas-Vakarų Pomeranijos valdžia sutiko su tokiu teismo sprendimu. Tačiau ji paragino gyventojus bent jau laikytis 2 metrų atstumo vienas nuo kito, kad būtų vengiama COVID-19 užkrato.

Prognozuojama, kad sekmadienį oro temperatūra Vokietijos šiaurėje prie Baltijos jūros gali pakilsi ir aukščiau 20 laipsnių, sinoptikai žada, kad visas savaitgalis bus saulėtas.

Visoje Vokietijoje galioja karantinas, tačiau konkretūs draudimai priklauso nuo kiekvienos žemės. Griežčiausias priemones yra įvedusios Bavarija ir Saro kraštas.

Roberto Kocho institutas skelbia, kad Vokietijoje užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu yra beveik 115 tūkst. Beveik pusė susirgusių jau yra pasveikę.

Penktadienį paskelbus, kad mirė dar daugiau nei 260 žmonių, mirčių dėl koronaviruso skaičius pasiekė 2 373 – tai vis tiek gerokai mažiau nei Italijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje ar Jungtinėje Karalystėje.

Manoma, kad suvaldyti infekciją Vokietijai padėjo tai, kad buvo imtasi plataus masto testavimo.

Magnetas poilsiautojams

Vaizdingas Štralzundas yra įsikūręs ant Baltijos jūros kranto, netoli nuo jo plyti ir populiarioji vokiečių poilsio vieta – Riugeno sala.

Vienas iš teisininkų, kurie ginčijo regioninės valdžios draudimą keliauti, Jostas von Glasenappas tokį politikų sprendimą pavadino beprasmiu. NDR jis sakė, kad „niekas taip ir nesugeba jam paaiškinti, kodėl infekcijos rizika yra didesnė, kai žmonės iš perpildyto miesto keliauja į erdvią pakrantę“.

Teismas savo nuosprendyje nesuprantamu pavadino valdžios sprendimą nuo kelionių draudimo atleisti regiono sostinę Šveriną ir jo priemiesčius.

Teisėjai argumentavo, kad dabar pajūrio kurortuose kaip tik būtų daugiau erdvės, nes užsieniečiai ir vokiečiai iš kitų regionų čia negali atvykti.

Du ieškiniai, pateikti už Meklenburgo-Vakarų Pomeranijos ribų gyvenančių vokiečių, kurie taip pat norėjo atvykti į pakrantę, buvo teismo atmesti.

Leista atskristi darbininkams

Vokietijoje padaryta ir dar viena išimtis karantino metu. Federalinė valdžia leidžia tūkstančiams rumunų ir lenkų atskristi į šalį tam, kad jie padėtų nuimti pavasario derlių – ypač šparagus ir braškes.

Ketvirtadienį autobusai iš Diuseldorfo oro uosto darbininkus išvežiojo į ūkius.

Šalyje dėl paskelbto draudimo įvažiuoti trūksta darbininkų žemės ūkyje, tad valdžia nusprendė leisti atvykti 80-iai tūkstančių sezoninių darbininkų. Jie balandžio ir gegužės mėnesiais galės atskristi į šalį tiesioginiais skrydžiais.

Paprastai į Vokietiją daržovių ir vaisių skynimui atvyksta apie 300 tūkst. darbininkų.

Dabar atvykstantiems darbininkams atliekama medicinos apžiūra, jie ūkiuose bus atskirai nuo kitų darbininkų, dirbs tik mažomis grupelėmis.

Visgi profsąjungos atstovas Reinhardas Steffenas interviu „Reuters“ abejojo, ar šios priemonės pasiteisins. „Baiminamės, kad nebus laikomasi higienos standartų, o žmonių gyvenimo sąlygos nebus reguliuojamos. Mes pasisakome už karantiną ir kad viename kambaryje gyventų daugiausiai po du žmones“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius